- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Συνταγές από τα νησιά
Ο Λευτέρης Λαζάρου μας στέλνει ένα πιάτο «πειραγμένο», με έντονο άρωμα Κρήτης
Κρεμμυδόσουπα με ρακόμελο και ντακάκια κρίθινα με γραβιέρα Κρήτης
Υλικά για 4-6 μερίδες 50 γρ. βούτυρο, 800 γρ. κόκκινα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, 130 ml ρακόμελο, 1,5 lt ζωμό βοδινού, 1 φύλλο δάφνης, 1 κ.σ. αλεύρι, 1 κ.γ. φύλλα φρέσκου θυμαριού, αλάτι, πιπέρι, 8-12 ντακάκια κρίθινα, 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης
Εκτέλεση Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 20΄ μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2΄. Σβήνουμε με το ρακόμελο και αφήνουμε να εξατμισθεί στο 1/3. Βάζουμε μέσα το ζωμό (ζεστό) και τη δάφνη να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 20΄. Αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε τη δάφνη, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη γραβιέρα στα ντακάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπόλ, προσθέτοντας στη μέση από δύο ντακάκια με γραβιέρα.