Ταξιδια

Συνταγές από τα νησιά

Ο Λευτέρης Λαζάρου μας στέλνει ένα πιάτο «πειραγμένο», με έντονο άρωμα Κρήτης

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24470-57403.jpg

Κρεμμυδόσουπα  με ρακόμελο  και ντακάκια κρίθινα με γραβιέρα Κρήτης

Υλικά για 4-6 μερίδες 50 γρ. βούτυρο, 800 γρ. κόκκινα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, 130 ml ρακόμελο, 1,5 lt ζωμό βοδινού, 1 φύλλο δάφνης, 1 κ.σ. αλεύρι, 1 κ.γ. φύλλα φρέσκου θυμαριού, αλάτι, πιπέρι, 8-12 ντακάκια κρίθινα, 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης

Εκτέλεση Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 20΄ μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2΄. Σβήνουμε με το ρακόμελο και αφήνουμε να εξατμισθεί στο 1/3. Βάζουμε μέσα το ζωμό (ζεστό) και τη δάφνη να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 20΄. Αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε τη δάφνη, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη γραβιέρα στα ντακάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπόλ, προσθέτοντας στη μέση από δύο ντακάκια με γραβιέρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.