Ταξιδια

Συνταγές από τα νησιά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει καταγωγή από την Πάρο και μας στέλνει μια εύκολη, «θαλασσινή» συνταγή

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σαλατούρι

Υλικά 1 κιλό καλκάνι ή σαλάχι, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 φύλλο δάφνης, λίγους κόκκους μπαχάρι, λίγους κόκκους πιπέρι, αλάτι, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Για τη σάλτσα: 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, πιπέρι , μαϊντανό για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση Ζεματάμε το ψάρι σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά και τραβάμε με ένα μαχαιράκι το δέρμα. Το βάζουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε μπαχάρι, πιπέρι, αλάτι, το κρεμμύδι χαραγμένο, τη δάφνη και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε και σε 10΄ είναι έτοιμο. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Μαδάμε το ψαχνό, χτυπάμε ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, μουστάρδα και αλάτι σε πηχτή σάλτσα. Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με κρεμμύδι και μαϊντανό.