Ταξιδια

Heineken Ibiza Final

H A.V. έζησε από κοντά το μοναδικό event στην πρωτεύουσα των πάρτι

Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δυο ανατολές και δυο ηλιοβασιλέματα στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των πάρτι για να ζήσεις από κοντά την εμπειρία ζωής που λέγεται Heineken Ibiza Final. Εκατοντάδες φίλοι του ποδοσφαίρου και της μπίρας των πρωταθλητών που απολαμβάνεται σε 192 χώρες, νικητές του πιο κουλ διαγωνισμού, δημοσιογράφοι, ταξιδιώτες που συντόνισαν τις πυξίδες τους με τα openings των ιστορικών club του νησιού, γίνονται ένα στο αεροδρόμιο της Ιμπίθα, ενώ το «The Man With The Red Face» του Laurent Garnier τελειώνει στα αυτιά μου. Είμαι ένας από τους τυχερούς που βρέθηκαν εκεί για να το ζήσουν.

image

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Ατλέτικο Μαδρίτης. Ζινεντίν Ζιντάν εναντίον Ντιέγκο Σιμεόνε. Αθλητικό υπερθέαμα και ασύγκριτη γεύση Heineken. Μια ξεχωριστή προβολή του τελικού Uefa Champions League στο φημισμένο πολυχώρο Nikki Beach, που από το 2013 ακτινοβολεί στην ανατολική πλευρά του νησιού Santa Eulalia. Ένας αγώνας που, όπως αποδείχτηκε, πέρασε στην ποδοσφαιρική ιστορία.

image

Οι κορυφαίοι πρώην διεθνείς Ιβάν Ελγκέρα και Μανίς μπορεί να κρέμασαν τα παπούτσια τους αλλά βρίσκονται μαζί μας δίνοντας λάμψη στο απόγευμα και προκαλώντας ντελίριο στους φιλάθλους των ομάδων. Ιαχές, καλοβαλμένα beats από τους DJs, νοστιμιές και παγωμένη Heineken δονούν την ατμόσφαιρα και τον ουρανίσκο.

image

Ναι, έτσι είναι τα αληθινά πάρτι. Σύνδεση στο ημίχρονο με το τεράστιο ποδοσφαιρικό pop up club που στήθηκε στην Αποθήκη 8 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ανταπόκριση από την Ιμπίθα στους χιλιάδες Έλληνες φίλους που παρακολουθούν με την ίδια αγωνία και απόλαυση το ματς, μεταφέρω κλίμα, μοιράζομαι πλάνα, βλέπω χαμόγελα, επιστρέφουμε στην κορυφαία αθλητική βραδιά πολλών αστέρων που είχε ανατροπή, καρδιοχτύπια για το σκορ και παράταση με έντονες συγκινήσεις.

image

To νικητήριο γκολ του Ρονάλντο στα πέναλτι στέφει τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά η εμπειρία του Heineken Ibiza Event συνεχίζεται με πολλές εκπλήξεις.

image

image

Κυριακή στην Ιμπίθα, αναμνήσεις από την «πρεμιέρα» του Amnesia, boat trip στο νησί με ξεναγό τη Heineken, jet-ski και flyboard επιδείξεις που μας συνοδεύουν στη θάλασσα, χορεύουμε όλοι, γνωριζόμαστε καλύτερα, παθαίνουμε πλάκα όταν με ένα κραφτ έρχεται το τρόπαιο του Uefa Champions League από το Μιλάνο για να το χαζέψουμε και να καταλάβουμε από κοντά πόσο πολύτιμο είναι για να το διεκδικήσεις σαν αθλητής. Ακόμα κι αν αποφεύγεις τις selfie, εδώ δεν μπορείς να αντισταθείς.

image

image

Ο ήλιος μας σιγοκαίει σε κάθε μας βήμα, δύο μέρες πριν το φετινό καλοκαίρι το beach party στο Blue Marlin αντανακλά κάθε λόγο που η Ιμπίθα είναι μια κουκίδα στο χάρτη της Γης που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Άνθρωποι από κάθε γειτονιά του πλανήτη μοιράζονται ιστορίες, τα ντεσού του τελικού, την αγαπημένη μπίρα που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

image

image

Refresh στο ξενοδοχείο και μια νύχτα Solomun +1 στο Pacha που ρίχνει αυλαία στο ταξίδι ενώ έχει ξημερώσει. Ξυπνάω στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μια νέα εβδομάδα έχει ξεκινήσει. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν ήταν όνειρο. Ήταν το Heineken Ibiza Final και θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή.

image

Δείτε περισσότερα στο #championthematch

image

image

image

image

image