Ταξιδια

Dohos Hotel Experience

Το μπλε του παραδείσου και το πράσινο του Κίσσαβου

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126284-283716.jpg

Το τέλειο κοντράστ! Το μπλε του Παγασητικού απέναντι και το πρασινό του βουνού εντός σου, ο ορίζοντας και η θάλασσα, οι καταρράκτες και το δάσος, ένα breathtaking mix and match υπερθέαμα δηλαδή, που μοιάζει να ενορχηστρώθηκε από την ανώτατη δύναμη. Άλλοι τη λένε φύση, άλλοι τη βαφτίζουν Θεό, εγώ πάλι, δέκα χρόνια και βάλε, από τη στιγμή που την κοινώνησα τη λέω Dohos Hotel Experience. Ένα small is beautifull boutique ξενοδοχείο, φυτεμένο στο μεταίχμιο, στη ζώνη εκείνη όπου νερά και δέντρα, αλμυρίκια και οξιές, κουκουβάγιες και δελφίνια, σου προσφέρονται σαν ευλογία, σαν απόδραση, σαν χαλαρωτικό weekend ή σαν εξωτικός μεσογειακό υπέρτατος πασχαλιάτικος προορισμός.

image

image

Φημισμένο και υμνημένο από ταξιδιωτικούς οδηγούς αλλά και εξερευνητές/φυσιολάτρες, εγγυημένα ζεστό και λόγω γλυκών θερμοκρασιών μα και για τη family friendly περιποίηση που προσφέρει, ο «Δοχός» είναι η αποθέωση του μέρους εκείνου που στο τέλος του άρθρου τους οι συντάκτες κλείνουν με την ατάκα «μία φορά δεν είναι αρκετή» ή και «πρέπει να το ζήσεις». Να περπατήσεις παρέα με την αλεπού στα με σήμανση τρέκινγκ μονοπάτια του, να βουτήξεις για το πρώτο μπάνιο στην παραλία της Κουτσουπιάς ή στο Πηγάδι. Να γευτείς το υπέρτατο joie de vivre βυθισμένος στο υπέροχο κρεβάτι καθώς οι πρώτες ακτίνες του ήλιου αχνοφέγγουν στην καινούργια μέρα.

image

Ή να ανοίξεις ένα κόκκινο κρασί, «Καρυπίδης» κατά προτίμηση, ο ντόπιος υμνημένος οινοποιός και απέναντι να φεγγρίζουν νύχτα τα φώτα του Πλαταμώνα. Μέλος της οικογένειας Cocomat, άρα μαλακός και απαλός σαν χάδι πούπουλου, και φτιαγμένος μαστόρικα στα πρότυπα της ντόπιας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με σπέσιαλ καλυβάκια μέσα στο δάσος, για όσους πέρα από την ευζωία των δωματίων επιθυμούν και μια πιο «Οικογένεια Ροβινσώνων» προσέγγιση διαβίωσης, ο «Δοχός» προσφέρει ριλάξ μα και περιπέτεια, βόλτες μα και μπέικα ραχάτια. Your choice!

image

Πισίνα με θέα το απέραντο γαλάζιο, παραλίες αλμυρές μια ανάσα κάτω του και φυσικά sea food αλλά και meat gourmet, μιας και η περιοχή δίπλα του σφύζει από γευσιγνωσία και ταβέρνες. Για τους διαμένοντες βέβαια εντός του, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα, μιας και η in shop γαστριμαργία που ορίζεται ως μια deli ωδή στην παραδοσιακή κουζίνα του Κίσσαβου, σε βγάζει από το άγχος της μετακίνησης. Θα το κάνω πιο συγκεκριμένο: οι πίτες του Κίσσαβου με χόρτα ή τυρί σε συνδυασμό με τα ψημένα λουκάνικα αλλά και τα ντόπια κρέατα, συνδυασμένα με σαλάτες ολόφρεσκης από ντομάτες που έχουν γεύση σαν… ψέμα, φτιάχνουν μια μέθεξη μοναδική.

image

Στο μπαλκόνι της σουίτας ή στο τεράστιο μπαλκόνι του εστιατορίου, στο pool bar ή στις ξαπλώστρες, εδώ. Έρχεσαι για να χαλάρώσεις, να ηρεμήσεις, να απολαύσεις private και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες spa ή λογοτεχνίας, μιας κι εδώ νομίζω πως έχω καταβροχθίσει δεκάδες βιβλία και εκατοντάδες δίσκων, αφού, πίστεψέ με, το μέρος είναι ιδανικό πέρα από τις αισθήσεις του σώματος και για στοχασμό και περισυλλογή.

image

image

Το σταματώ εδώ και με την υπενθύμιση πως αυτό το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό. Είναι αληθινό και βιωμένο πέρα ως πέρα, σ' αυτόν τον τόπο όπου οι πλάνητες, οι εξερευνητές, η φυλή μας δηλαδή που δεν επαναπαύεται ποτέ, συνευρίσκεται και μένει άφωνη, όσες φορές κι αν έρθει, από την τόση ομορφιά. Της φύσης, των ανθρώπων, της ζωής που σαν εμπειρία έχει όνομα, υπόσταση, γεύση και καλοσύνη. Ναι, νομίζω πως η σωστή λέξη, πέραν όλων, είναι η λέξη καλοσύνη. Άλλοι τη χρεώνουν στον Θεό, άλλοι στη φύση, αλλά εγώ, ταγμένος στο θεσπέσιο του όλου και του μέρους, έμαθα να την αποκαλώ «το μεγαλείο της ζωής». Enjoy!

image

Dohos Hotel Experience, Καρίτσα, Κίσσαβος, τηλ. 2495092001, www.dohoshotel.gr

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.