Ταξιδια

Οι μεγάλοι νικητές των Tourism Awards 2016

Βραβεύθηκαν βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και φορέων αλλά και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την καινοτομία και την ποιότητα του ελληνικού τουρισμού

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τρίτη συνεχή χρονιά, περισσότερα από 650 στελέχη και προσωπικότητες του ελληνικού τουρισμού κατέκλυσαν την αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προκειμένου να παραστούν στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2016, την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Στη μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού βραβεύθηκαν βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και φορέων σε όλους τους επιμέρους τομείς του Travel, Hospitality & Leisure και πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν την καινοτομία και την ποιότητα του ελληνικού τουρισμού.

Η βραδιά είχε στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης, χαμόγελα και κέφι, cocktails της Diageo και ένα μενού gala με γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα που επιμελήθηκε ο σεφ Μιλτιάδης Καρούμπας. Με γρήγορο ρυθμό που κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο, στην σκηνή ανέβηκαν για να παραλάβουν τα βραβεία τους ιδιοκτήτες ξεχωριστών μικρών μονάδων αλλά και εκπρόσωποι κάποιων από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας, οργανισμοί τουριστικής προβολής και εταιρείες καινοτομίας καθώς και επιχειρήσεις από ολόκληρο το φάσμα του τουρισμού. Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο φουαγιέ, όπου οι βραβευθέντες έκαναν τις δηλώσεις τους μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογραφήθηκαν με τα βραβεία τους, συνοδεία του Tourism Awards cocktail. Παράλληλα, περισσότεροι από 1.000 θεατές παρακολούθησαν την τελετή μέσω live streaming στην ιστοσελίδα των Tourism Awards.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, για την προβολή της Ελλάδας μέσω της ταινίας «Ένας άλλος κόσμος», στον Στέφανο Μίλλερ για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη του Αρχαιολογικού Τουρισμού, στον Γιώργο Πίττα, για τη συνεισφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία και τον Τουρισμό, στη Σοφία Καλαντίδου και τον Nίκο Σαράντο για την προσφορά τους στη Γαστρονομία, και στους εθελοντές του προγράμματος This is My Athens του Δήμου Αθηναίων.

image

Με 2 χρυσά και ένα ασημένιο βραβείο, η εταιρεία επικοινωνίας Communication Lab αναδείχθηκε από τους πολυνίκες της τελετής. Συγκεκριμένα παρέλαβε Gold Tourism Award στην κατηγορία «Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου / Εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος» καθώς και «Αξιοποίηση social media» για την επιτυχημένη διοργάνωση του Spetses mini Marathon ενώ τιμήθηκε και με Silver Tourism Award στην κατηγορία «Ολοκληρωμένη Επικοινωνιακή Καμπάνια» για το Spetses Classic Yacht Regatta.

Η διοργάνωση του Spetses mini Marathon, όντας η πρώτη διοργάνωση εκτός αστικών κέντρων και τουριστικής σεζόν το 2011 έχει συμβάλει καταλυτικά τόσο στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου των Σπετσών κατά τουλάχιστον 3 μήνες. Είναι δε, ένα επιτυχημένο παράδειγμα σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με πολλαπλά οφέλη τόσο κοινωνικοοικονομικά όσο και πολιτιστικά για το νησί των Σπετσών. Παράλληλα, η διοργάνωση έχει επενδύσει στρατηγικά στη χρήση των social media για να ενισχύσει την αλληλεπίδρασή της σε δυναμικά, νεανικά target groups καθώς και σε επισκέπτες από το εξωτερικό.

image

Για τον αναλυτικό πίνακα των βραβευθέντων, για φωτογραφίες και για το πλήρες βίντεο της βραδιάς, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.tourismawards.gr.