Ταξιδια

Παράθυρα στον κόσμο

Ένα φωτογραφικό project αφιερωμένο στην ομορφιά των πιο χρηστικών αντικειμένων της ζωής μας 

Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Δυό πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα» λέει ένα γνωστό άσμα, «όταν μια πόρτα κλείνει μια άλλη πάντα ανοίγει» λέει ένα άλλο και θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα αλλά το θέμα είναι ότι ενώ σε στίχους και τραγούδια το άνοιγμα και κλείσιμο μιας πόρτας σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος ενός κεφαλαίου της ζωής μας, στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο πεζά. Όπως φαίνεται, οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ίσως τα μόνα αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μας. Μαζί με το φαγητό και τα ψυχολογικά μας φυσικά. Πώς τα αντιμετωπίζουμε; Αδιάφορα θα πω.

Αυτά τα συνηθισμένα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή δεκάδες φορές κάθε μέρα χωρίς να τους δίνουμε ποτέ ιδιαίτερη σημασία, ο Andre Vicente Goncalves αποφάσισε να τα κάνει πρωταγωνιστές στο project του. Πρόκειται για έναν Πορτογάλο φοιτητή πληροφορικής που έγινε φωτογράφος και άρχισε να ταξιδεύει στον κόσμο φωτογραφίζοντας όσα του έκαναν εντύπωση. Ανάμεσα στα project του περιλαμβάνονται και κολάζ με παράθυρα και πόρτες από όλο τον κόσμο.

Λοιπόν, αυτό που έλεγα είναι ότι καθημερινά αντιμετωπίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρα σαν εντελώς πρακτικά αντικείμενα. Αυτό το project στοχεύει στο να μας δείξει ότι κάποια από αυτά αξίζουν και το θαυμασμό μας.

Burano

image

Portugal

image

The Alps

image

England

image

Venice

image

Ericeira

image

The Alps

image

Guimaraes

image

Trento

image

Spain

image

Porto

image

Romania

image