Ταξιδια

Στην χώρα του Σοπέν και του σοσιαλισμού

Η Πολωνία αποτελεί δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό για επισκέπτες από όλον τον κόσμο

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
123968-278122.JPG

Κείμενο-Φωτογραφίες: Αλέξης Δολαπτσής

Στη χώρα του Σοπέν και της Μαρίας Κιουρί ο χρόνος αποκτά άλλη διάσταση. Σφηνωμένη στην καρδία της Γηραιάς Ηπείρου και μόλις δυο ώρες απόσταση από την πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών αεροδρομίων, η Πολωνία αποτελεί έναν δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό για επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Πρόκειται για μια χώρα του μέλλοντος, αποτέλεσμα πολλών θετικών μεταρρυθμίσεων, με μεγάλη αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά που αποδεικνύει πως η σύγχρονη ζωή της μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική όσο και το παρελθόν της. 

Η πρωτεύουσα, Βαρσοβία, της οποίας η ανοικοδόμηση ήταν αποτέλεσμα ενός σοσιαλιστικού σχεδιασμού, επιφυλάσσει πλέον αρχιτεκτονικές εκπλήξεις που αγγίζουν σχεδόν τα όρια του μεταμοντέρνου. Και η σχεδόν ανέπαφη από τον χρόνο μπαρόκ αισθητική του κάστρου και της παλιάς πόλης μεταφέρει τον επισκέπτη σε προηγούμενους αιώνες, τότε που η Βαρσοβία εξελισσόταν σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στις όχθες του ποταμού Βιστούλα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ενδιαφέροντα μουσεία, πολυτελή ξενοδοχεία, γαστριμαργικές απολαύσεις σε ατμοσφαιρικά εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή κάνουν την Βαρσοβία έναν καυτό προορισμό.

Το διαμάντι της Πολωνίας, η μεγαλόπρεπη Κρακοβία, πάντα συναρπάζει τον επισκέπτη. Από τις παλαιότερες πανεπιστημιουπόλεις της Ευρώπης μοιάζει σχεδόν ακίνητη στον χρόνο με τα εντυπωσιακά μπαρόκ και γοτθικά κτίρια, τα μοναστικά τάγματα του καθολικισμού, τα θρυλικά κελάρια μπύρας και την διατήρηση πολλών εθίμων από την εποχή του Μεσαίωνα. 

image

image

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πηγή: Cosmorama

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.