Ταξιδια

World Party: Αλάσκα Vol. 1

Οι Σάκης Τανιμανίδης & Γιώργος Μαυρίδης στέλνουν feedback στην Athens Voice

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121402-271943.jpg

Συναρπαστικά ταξίδια. Έντονες συγκινήσεις. Ριψοκίνδυνες εμπειρίες. Μοναδικές στιγμές. Αμέτρητες προκλήσεις. Το World Party κάνει και αυτή την εβδομάδα τον πλανήτη άνω-κάτω. Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στις 22:00, στην τηλεόραση του Alpha, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης κατευθύνονται σε ένα από τα πιο εξωπραγματικά και παγωμένα μέρη του κόσμου, την απόκοσμη Αλάσκα.

Το ταξίδι στο βόρειο, ανατολικό και ταυτόχρονα δυτικό άκρο των ΗΠΑ ξεκινάει στραβά. Τα μέλη της ομάδας, έπειτα από κάποια προβλήματα στο αεροδρόμιο, χωρίζονται μεταξύ τους. Άσχημη αρχή για ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου.

Ο Σάκης και ο Γιώργος θέλουν να γνωρίσουν όσο καλύτερα μπορούν την άγρια και περιπετειώδη ζωή της περιοχής. Θα απομακρυνθούν από το Fairbanks όπου προσγειώθηκαν και θα κατευθυνθούν για το Τσένα, ένα resort βασισμένο στις θερμές πηγές, πλήρως αποκομμένο από τον πολιτισμό. Εκεί θα «ξεσκουριάσουν», βουτώντας σε φυσικές πισίνες με θερμοκρασία νερού πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου, την στιγμή που η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν ξεπερνά τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Μετά τις αναζωογονητικές βουτιές, θα προκαλέσουν ο ένας τον άλλον σε μία αναμέτρηση ice sculpting, με κριτή μία από τις καλύτερες artists του κόσμου! Επειδή, όμως, μέσω της γλυπτικής στον πάγο δεν θα καταφέρουν να λύσουν τις «διαφορές» τους, ο Σάκης και ο Γιώργος θα συνεχίσουν την αναμέτρησή τους σε αγωνίσματα της Ολυμπιάδας των Εσκιμώων. Έπειτα από μια γρήγορη στάση σε μία φάρμα σκύλων για έλκηθρα, η ομάδα θα κυνηγήσει το όνειρό της: να δει από κοντά το Βόρειο Σέλας. Θα τα καταφέρει;

Δείτε πρώτοι μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες και ένα sneak preview από το party στην Αλάσκα.

image

Ice sculpting με μία από τις καλύτερες καλλιτέχνιδες του κόσμου.

image

To βράδυ οι θερμοκρασίες έπεφταν μέχρι και τους -30.

image

Ο Θοδωρής με μία τέλεια σφαίρα πάγου στο μάτι του.

image

Στην φάρμα αναπαραγωγής χάσκει, στο Fairbanks.

To World Party στο Facebook

Παρουσίαση: Σάκης Τανιμανίδης, Γιώργος Μαυρίδης

Σκηνοθεσία: Σάκης Τανιμανίδης

Εικονοληψία: Θοδωρής Πλακίδης, Γιώργος Λέντζας

Βοηθός παραγωγής: Γιώργος Λέντζας

Μοντάζ: Γιάννης Κελίδης

Παραγωγή: Entrinno Productions

Έρευνα: Αργύρης Κουρτίδης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.