Ταξιδια

Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα

Άφτερ shopping με πανσέληνο και τραμπολίνο

87978-190857.jpg
Καλλιστώ Γούναρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
105693-209785.jpg

Το ωραίο με την Λευκή Νύχτα είναι ότι μπορείς να πας για shopping μια εντελώς ασυνήθιστη ώρα. Ας πούμε κατευθείαν μετά το μπαρ. Μπορεί τo ρολόι σου να λέει π.χ. 3 τα ξημερώματα αλλά να μην πτοείσαι διότι έξω είναι σαν μέρα και μάλιστα ξεχωριστή: όλα τα μαγαζιά ανοιχτά, τα βλέφαρα ελαφρά, πιτσιρίκια παίζουν και τσιρίζουν στις πλατείες ή τρώνε παγωτό, χρατς -χρουτς από σακούλες με ψώνια, γκαρσόνια με φτερά εξυπηρετούν πετώντας τις ορδές στα καφέ και όλο και κάποιο event θα συνοδεύει την βραδιά. Ακούγεται η οικεία βαβούρα της παραμονής γιορτής. Και με εκπτώσεις παρακαλώ. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ορίζεται πρόχειρα και γενικά η Λευκή Νύχτα στις χώρες του νότου.

Η Καλαμάτα όμως έθεσε πιο ψηλά τον πήχη. Φέτος, την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, για τρίτη χρονιά ανάβει όλα της τα φώτα και κάνει ένα πάρτυ τόσο μεγάλο που έχει τα σκήπτρα της σεζόν. Ένα briefing στο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής: Μεγάφωνα σε όλο το εμπορικό κέντρο ώστε να μεταφέρονται «στον αέρα» οι εντυπώσεις, τα θετικά vibes, και εσύ που είσαι στα κάτω events να μην προλαβαίνεις να διακτινιστείς να δεις και τα πάνω. Πρόβα τζενεράλε κεντρική τεράστια πλατεία στην Αριστομένους για τις 27/9 που 1000 άτομα θα λινκίζονται με bachata διεκδικώντας θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Τραμπολίνο και ακροβατικά στον κοκκινωπό πεζόδρομο Αριστομένους, παραδοσιακό γλέντι στην Όθωνος, ρεμπέτικο και έντεχνο στην 23ης Μαρτίου και μελωδίες Φιλαρμονικής που θα κάνει γύρους στην πόλη. Αυτά από τον Δήμο.

image

Πιο wild πράγματα διοργανώνουν συνεργατικά οι επιχειρήσεις και στήνουν πάρτυ όπου γίνεται χαμός. Πέρσι περάσαμε από τους πεζόδρομους με τα μπαράκια κοιτώντας με έκπληξη. Έχει πάρτυ στην Άμφειας, έρχεται Dj στην Βαλαωρίτου, φουλ φωτορυθμικά και χορός στην Ιατροπούλου. Από κάτω στην Φραντζή θα έχει κεραστικές με γλυκά για να πάρεις δυνάμεις. Γενικά σε κάθε γωνία παίζει κάτι, στα βιβλιοπωλεία, στις boutique και έχει πολύ ενδιαφέρον να παρατηρείς τι παιχνιδιάρικη one-night πρωτοβουλία σκαρφίζεται κάθε ιδιοκτήτης μαγαζιού.

Μαυρισμένοι και με εκείνη την ανάλαφρη διάθεση δίνουν το παρόν και τις ευλογίες τους κάπου 40.000 κόσμου, που λένε για πέρσυ που κατέφτασαν εδώ από όλη την Πελοπόννησο αλλά από την Αθήνα ξεπερνώτας τα θετικά προγνωστικά. Να σημειωθεί ότι παραδόξως, η πολυκοσμία δεν σου αφήνει καμιά αίσθηση συνωστισμού και δυσφορίας. Υποθέτουμε ότι εξατμίζεται στα φαρδιά πεζοδρόμια και τις απλωτές πλατείες που τους χωράνε όλους.

Και όσο βαθαίνει αυτή η νύχτα τόσο πιο πολύ «λευκαίνει». Η αυλαία του Αυγούστου πέφτει με τα σωστά επίπεδα νοσταλγίας. Αφού εννοείται ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει. Μάλιστα εδώ στο νότο είναι μακρύ και γλυκά επίμονο. Η ώρα του come back αργεί, ο ήλιος θα καίει και μπορείς να πηγαινοέρχεσαι στην θάλασσα για καιρό ακόμα. Ευτυχώς, η απόσταση είναι μικρή. Ούτε δέκα λεπτά με το ποδήλατο.

Η Λευκή Νύχτα είναι στις 29/8 από το βράδυ ως το ξημέρωμα στον εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας.

Δείτε εδώ το μεγάλο διαγωνισμό της A.V. για τη Λευκή Νύχτα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.