- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Σύμη του συνθέτη Στέφανου Κορκολή
Πανέμορφα νεοκλασικά σπίτια, υπέροχη φύση και στο λιμάνι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι με λουλούδια στα χέρια. Τόσο όμορφοι, καθαροί και αγνοί.
Σύμη: Ο Στέφανος Κορκολής γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice
Το 1998, μετά από μία όμορφη συναυλία στη Ρόδο μαζί με τη συμφωνική ορχήστρα της Πράγας, μου έγινε η πρόταση αν θα μπορούσαμε να παίξουμε αφιλοκερδώς στο νησάκι απέναντι για τους κατοίκους (λίγους τότε) της Σύμης. Αμέσως όλοι μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, δεχτήκαμε κι έτσι την άλλη μέρα μπήκαμε στο καραβάκι να πάμε να χαρούμε τη μουσική σ’ ένα μέρος που οι κάτοικοι τόσο ανθρώπινα και με τόση αγάπη μάς το ζήτησαν.
Τα μποφόρ πολλά, το καραβάκι πέρα δώθε, πάνω κάτω, και οι περισσότεροι μουσικοί να έχουν ξεχάσει από τη ναυτία ποιος είναι ο Μότσαρτ…! Μετά από δύο περίπου ώρες, ξεπρόβαλε η απόλυτη ομορφιά. Πανέμορφα νεοκλασικά σπίτια, υπέροχη φύση και στο λιμάνι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι με λουλούδια στα χέρια. Τόσο όμορφοι, καθαροί και αγνοί.
Εκείνη τη στιγμή είπα μέσα μου «τι ωραία να ζεις εδώ». Η συναυλία έγινε στην εκκλησία του Αϊ-Γιάννη, κάτω από την υπέροχη βουκαμβίλια. Μαγεία! Το να κάνεις φίλους στη Σύμη δεν είναι απλά εύκολο, είναι δεδομένο. Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο ολόκληρο, αλλά νομίζω ότι όταν κάποιος έρθει στο νησί θα νιώσει ό,τι ένιωσα.
Την αγαπώ τη Σύμη. Με αγαπούν στη Σύμη, κομμάτι της ψυχής μου, πηγή έμπνευσης, μα πάνω απ’ όλα ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης, ο φίλος, που οι ντόπιοι τον λένε και «κλέφτη». Mην του τάξεις και δεν το κάνεις, αλίμονό σου…!
*O Στέφανος Κορκολής είναι συνθέτης. Στην τελευταία του δουλειά «Συνάντηση» παρουσιάζει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με την τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη (κυκλοφορεί από την PANIK Platinum).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Νέες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία
Στην ενότητα «Europe and the United Kingdom» της Gold List 2026
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της
Οι επιλογές της χρονιάς συνδυάζουν αυθεντικότητα, βιωσιμότητα και αναζήτηση του διαφορετικού
Ένα από τα πιο παλιά του είδους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, τώρα στο διαδύκτιο
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Πού να πας, τι να δεις, τι να δοκιμάσεις
Έρωτες και χωρισμοί, βροχές και χιόνια, κάτι από πολιτική και μια γεύση από νορβηγικές λιχουδιές
Μέσα στο αεροπλάνο, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακινησία
Το βρετανικό κοινό ψήφισε
Οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε όρους ταξιδιωτικών εισπράξεων
Μια πλωτή καμπίνα χωρίς Wi-Fi ή ανθρώπους - Το απόλυτο καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία
Ο γνωστός TikToker μιλάει στην Athens Voice για τα ταξίδια του και τις πολιτιστικές διαφορές που συναντά
Για όσους μπορούν να περπατούν αργά κάτω από τη βροχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.