Σεξ

Οι παχύσαρκοι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία

Τι αποκαλύπτει έρευνα του  Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347564-721564.jpg

Τα γονίδια που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά με εκείνα που ελέγχουν το βάρος μας και μία νέα έρευνα του ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, ενισχύει την θεωρία που θέλει τους ανθρώπους με επιπλέον σωματικό βάρος να είναι πιο επιρρεπείς στο σεξ και κατ' επέκταση στην απιστία. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που συμπεριέλαβε 5.000 άνδρες, τα παχύσαρκα άτομα φαίνεται να είναι δύο φορές πιο άπιστα από αυτά με φυσιολογικό βάρος, απολαμβάνοντας παράλληλα και τον διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών, όπως υπογραμμίζει και ο ουρολόγος του ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. 

Η σεξουαλική συμπεριφορά συνδέεται με τη διατροφική ευφυΐα, διαμορφώνοντας μία δυναμική ισορροπία. Οι πρόγονοι που επιβίωσαν, έτρωγαν καλύτερα αλλά ταυτόχρονα διάλεγαν και τους πιο υγιείς, τους καλύτερους συντρόφους, εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης. 

Όπως αποκαλύπτει άλλωστε και πρόσφατη μελέτη σε 100.000 υπέρβαρους και παχύσαρκους άνδρες στις ΗΠΑ, πίσω από την ακόρεστη όρεξη για σεξουαλικές επαφές και φαγητό κρύβεται εν μέρει η ίδια πρωτεΐνη.

Στους ευτραφείς άνδρες η πρωτεΐνη λεπτίνη, που ευθύνεται τόσο για τον έλεγχο του βάρους όσο και για την σεξουαλική απόδοση, δημιουργεί ένα αντίγραφο της που μπλοκάρει τον «κορεσμό», με αποτέλεσμα οι άνδρες αυτοί να μην χορταίνουν εύκολα το φαγητό αλλά ούτε και να βαριούνται το σεξ.

Όπως όμως δεν είναι πειθαρχημένοι σε δίαιτες και συχνά αγνοούν τους κανόνες σωστής διατροφής, αντίστοιχη είναι η συμπεριφορά που ακολουθούν και στην ερωτική τους ζωή: «είναι οι άπιστοι της διατροφής αλλά και του έρωτα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δρ. Κωνσταντινίδης. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε δεν προστατεύουν από μολύνσεις τα προφυλακτικά;
Πότε δεν προστατεύουν από μολύνσεις τα προφυλακτικά;

Μεγάλο ποσοστό εφήβων ή ακόμα και μεγαλύτερων ατόμων είτε δεν τα χρησιμοποιούν καθόλου είτε τα χρησιμοποιούν λανθασμένα. Έτσι, πολλοί μολύνονται και δυστυχώς... το πάθημα δεν γίνεται πάντα μάθημα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.