Cosmopolis Festival 2024: Ένα ψηφιδωτό ήχων και εικόνων στην Καβάλα
Cosmopolis Festival
Πολεις

Cosmopolis Festival 2024: Ένα ψηφιδωτό ήχων και εικόνων στην Καβάλα

Το φεστιβάλ που δείχνει το μέλλον της πόλης ξεκινά σήμερα και μάς περιμένει έως τις 29 Αυγούστου
daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Cosmopolis Festival 2024: Το πρόγραμμα και οι δράσεις του φεστιβάλ που συμβαίνει για 17η χρονιά στην Καβάλα, 29 Ιουλίου – 29 Αυγούστου

Με τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών της Καβάλας να γιγαντώνει τη φήμη του Cosmopolis Festival το περασμένο καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτή τη διοργάνωση αποφάσισαν φέτος να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που καλύπτει και τις πέντε βασικές αισθήσεις: όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση και αφή. Το Cosmopolis Festival 2024 ξεκινά στις 29 Ιουλίου κι έως στις 3 Αυγούστου θα συναντηθεί με το κοινό στη χερσόνησο της Παναγίας, σε γειτονιές και χωριά της Καβάλας, καθώς και στο Εθνικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Τρεις ενότητες, τρεις διαφορετικοί κόσμοι: CosmoWorld, CosmoHome, live στο Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Διαχρονικό σημείο συνύπαρξης λαών και πολιτισμών, η Καβάλα παρουσιάζει τη φιλόξενη πλευρά της.

CosmoWorld: Τα live του Cosmopolis Festival 2024

Καταξιωμένοι μουσικοί από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Κούβα, την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα θα ανέβουν στη σκηνή της πλατείας Μωχάμετ Άλη, στην κορυφή της παλιάς πόλης της Καβάλας, η οποία για έξι μέρες θα αποτελέσει το επίκεντρο των δράσεων του Cosmopolis Festival 2024.

Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιείται τη Δευτέρα 29 Ιουλίου με τον Σωκράτη Μάλαμα να καταφθάνει στη σκηνή του φετινού Cosmopolis Festival για μια συναυλία γεμάτη με τα αγαπημένα που θέλουν οι παρέες. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και δίπλα του σταθερά η μπάντα του. Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Σπύρο Βρυώνη στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί, την τρομπέτα και το τραγούδι, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα, τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά και το τραγούδι.

Cosmopolis Festival 2024: Ένα ψηφιδωτό ήχων και εικόνων στην Καβάλα
The Yard Woman © Khali Ackford

Την Τρίτη 30 Ιουλίου, στη σκηνή του Cosmopolis Festival θα βρεθεί η ανερχόμενη παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής, The Yard Woman. Ένα σύντομο βιογραφικό της λέει πολλά: Γεννημένη στην Ελλάδα, με έδρα το Λονδίνο, δημιουργεί υβριδικές μελωδικές συνθέσεις ηλεκτρονικής μουσικής, με pop στοιχεία και παγκόσμιες λαογραφικές αναφορές. Με αναπαραγωγές από Massano, Nora en Pure και Hot Since 82, με support από το BBC Radio 1 κι εμφανίσεις σε φεστιβάλ όπως το Boomtown, η The Yard Woman ταιριάζει μπασογραμμές με συναισθήματα.

Cosmopolis Festival 2024: Ένα ψηφιδωτό ήχων και εικόνων στην Καβάλα
The Yard Woman © Khali Ackford

The Yard Woman © Khali Ackford

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου έχει αστέρι που εμφανίστηκε στο Λας Βέγκας και θα εμφανιστεί μετά την Καβάλα, στην Ίμπιζα. O Maxi Meraki έρχεται με ένα τόσο φωτεινό set όσο και το χαμόγελό του. Κάθε εμφάνισή του περιγράφεται ως ένα σενάριο όπου βάζει ένα μέρος του εαυτού του στη μουσική του με ψυχή, δημιουργικότητα και αγάπη. Γνώρισε την αποθέωση σε φεστιβάλ όπως τα Tomorrowland, Extrema Outdoor, Voodoo Village και Amsterdam Dance Event. Και σε αμερικανικά clubs όπως τα Nebula New York, Raspoutine LA, Mila Miami και Deep House Bible.

Cosmopolis Festival 2024: Ένα ψηφιδωτό ήχων και εικόνων στην Καβάλα
Maxi Meraki

Maxi Meraki

Την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024, η Καβάλα και το Cosmopolis Festival υποδέχονται τον Αύγουστο μαζί με τους θρύλους της παγκόσμιας reggae σκηνής, τους Groundation. Δεξιοτεχνία, σύζευξη των ριζών της reggae και της πειραματικής jazz, dub πτήσεις από το 1998. Η επετειακή περιοδεία για το επιδραστικό άλμπουμ «Hebron Gate» θα περάσει και από την Ελλάδα. Κάθε μουσικός, κάθε νότα, κάθε ήχος είναι ακριβώς και απλά στη θέση του τιμώντας τη συναυλιακή φήμη της μπάντας του Harrison Stafford.

Cosmopolis Festival 2024: Ένα ψηφιδωτό ήχων και εικόνων στην Καβάλα
Groundation © Eyeree

Groundation © Eyeree

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου προσγειώνεται στην σκηνή του Cosmopolis Festival o τρομπετίστας Siniša Stanković και η ορχήστρα του. Αποστολή; Μια ξέφρενη γιορτή με ήχους χάλκινων πνευστών. O Siniša Stanković, είναι τρομπετίστας από το χωριό Zagužanje του δήμου Surdulica της Σερβίας. Είναι, νικητής της Χρυσής Τρομπέτας στο Guča Trumpet festival, ένα ετήσιο φεστιβάλ βαλκανικών χάλκινων πνευστών που πραγματοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια στην ομώνυμη πόλη Guča, στην περιοχή Dragačevo της δυτικής Σερβίας που απέχει τρεις ώρες από το Βελιγράδι.

«Άρχισα να παίζω από εννέα χρονών, την πρώτη τενόρο τρομπέτα, την οποία πήρα από τον πατέρα μου Časlav, επειδή έπαιζε στην ορχήστρα. Ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας μουσικός όταν του πήρα το όργανο, και φοβόταν να το παίρνω μήπως και του το χαλάσω. Έτσι αποφάσισε να μου αγοράσει μια τρομπέτα και έτσι άρχισα να παίζω συστηματικά με την δική μου πλέον τρομπέτα» έχει εξηγήσει ο Siniša.

Εκείνη την εποχή, η «βασίλισσα της μουσικής των Ρομά» Esma Redžepova βρισκόταν στο απόγειο της δημοτικότητάς της. Έτρεφε δέος για τη μουσικότητα του Siniša Stanković τον οποίο είχε ακούσει πολλές φορές σε διάφορες περιστάσεις. Τον προσκάλεσε τελικά να τον εκπαιδεύσει στο Βελιγράδι και να τον μεγαλώσει σαν δικό της παιδί. Είναι το 47ο παιδί της Esma και ο Siniša Stanković την ευχαριστεί ακόμη και τώρα για αυτό, που πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή. Έζησε μαζί της 12 χρόνια, τον εκπαίδευσε, τον τάισε και ταξίδεψε μαζί της σε όλο τον κόσμο.

Τελικά, το 1992, ίδρυσε την ορχήστρα του και ξεκίνησε την δική του αυτόνομη μουσική διαδρομή. Από τότε εμφανίζεται σχεδόν ανελλιπώς στην Guča κερδίζοντας πολλά βραβεία, αλλά έχει παίξει με την μπάντα του σε άπειρες συναυλίες αλλά και σε γλέντια των ανθρώπων στην περιοχή του αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Siniša Stanković
Siniša Stanković Orchestra

Siniša Stanković Orchestra

Η αυλαία του φετινού Cosmopolis Festival πέφτει με τις Las Karamba, το Σάββατο 3 Αυγούστου, με ένα μοναδικό σόου, χορευτικά τραγούδια, εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις και απολαυστικές μελωδίες. Οι Las Karamba ιδρύθηκαν το 2018 στους ταραγμένους δρόμους της Βαρκελώνης, μέσα στο χάος, τις κυκλοφοριακές συμφόρησεις και το άγχος. Η μπάντα, που γεννήθηκε από την ανάγκη, με στόχο να αποκτήσει δύναμη μαζί, να παλέψει τους φόβους και να κάνει μια διαρκή αλλαγή στις ζωές τους. Επτά ιστορίες ζωής ενώθηκαν, καθεμία με τον δικό της τρόπο, χαρακτηρισμένες από τη μετανάστευση, μερικές φορές καταπιεστικά γονικά σπίτια. Όλες θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό και την ευαισθησία τους και, με την αφοσίωσή τους στη μουσική, να τονίσουν ταυτόχρονα τον ρόλο των γυναικών. Οι Las Karamba είναι μια πολυπολιτισμική γυναικεία ομάδα από τη Βενεζουέλα, την Κούβα, την Καταλονία, τη Γαλλία και την Αργεντινή, η οποία δίνει παραδοσιακά στυλ όπως το cha-cha-cha, η salsa και η timba με επιρροές από το rap και την urban μουσική. Το αποτέλεσμα είναι μια μουσική νοοτροπία που διαδίδει ένα μήνυμα, προάγει τις νέες γενιές και αυξάνει την ευαισθητοποίηση του ακροατή, ενώ δίνει στο κοινό χαρά και αυταπάτη.

Las Karambas
Las Karambas

Las Karambas

CosmoHome: 18 μουσικά events στα σοκάκια της Καβάλας από 6 έως 29 Αυγούστου

H ενότητα του CosmoHome επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με μοναδικές συναυλίες στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Καβάλας αλλά και σε γραφικές τοποθεσίες των γύρω οικισμών του Δήμου. Όλες ξεκινούν στις 21.00 και όλες είναι με ελεύθερη είσοδο.

Cosmopolis Festival
Cosmopolis Festival

Cosmopolis Festival

Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν δεκαοχτώ μουσικά events μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Οι Τρίτες έχουν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της Παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Τρίτη 6 Αυγούστου:

  • Τρανζίστορ: Τέρμα Ιερολοχιτών
  • Pasta Tomato: Πλατεία Μωχάμετ Άλη
  • Myrra - Tasos Kofodimos & Yvonne Melissa: Παλιά Μουσική

Πέμπτη 8 Αυγούστου

  • Banda Tetoia: Αμυγδαλεώνας
  • Blues Wire: Πλατεία Μωχάμετ Άλη

Τρίτη 13 Αυγούστου

  • Λευτέρης Μαθιουδάκης Band: Πλατεία Μωχάμετ Άλη
  • Μπάμπης Παπαδόπουλος Duo: Παλιά Μουσική
  • Sakaraka Orchestra: Οικόπεδο Κρέη

Τρίτη 20 Αυγούστου

  • Μιχάλης Πρεπόνης & Λοξάτοι Πετεινοί: Πλατεία Μωχάμετ Άλη
  • Maçka Radif-Christos Kaliontzidis Trio: Οικόπεδο Κρέη
  • JungleHood Live: Παλιά Μουσική

Πέμπτη 22 Αυγούστου

  • Εμπειροτέχνες: Νέα Καρβάλη
  • Εβρίτικη Ζυγιά: Πλατεία Μωχάμετ Άλη

Τρίτη 27 Αυγούστου

  • Flicker Motel: Παλιά Μουσική
  • Argalios: Τέρμα Ιερολοχιτών
  • Μάγδα Βαρούχα: Παρκάκι Αρχή Πουλίδου

Πέμπτη 29 Αυγούστου

  • Banda TSIMERÂ: Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων
  • Χειμερινοί Κολυμβητές: Πλατεία Μωχάμετ Άλη
Cosmopolis Festival
Cosmopolis Festival

Cosmopolis Festival

Cosmopolis Festival: Οι παράλληλες δράσεις

Οι παράλληλες δράσεις του Cosmopolis Festival θα λάβουν χώρα από 29 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου. Το CosmoKids περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά στο παρκάκι στην ανηφόρα της Θεοδώρου Πουλίδου, καθημερινά στις 19.00:

«Διαβάζω παίζω ζωγραφίζω» με την Μπιζιάνα Καλλιόπη και Μπιζιάνα Νόπη – Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Ιουλίου

Η δραστηριότητα θα αποτελείται από τρεις ενότητες. Στην πρώτη θα γίνουν παιχνίδια γνωριμίας, εμψύχωσης της ομάδας και φιλαναγνωσίας. Στη δεύτερη θα διαβαστεί με παιδαγωγικό τρόπο μια καλοκαιρινή ιστορία. Στην τρίτη θα ζωγραφίσουν απελευθερώνοντας τη φαντασία, με έναυσμα την ιστορία. Στο τέλος θα στηθεί μια μικρή έκθεση με τα έργα των παιδιών.

«Ταξιδιάρικα Παραμύθια» από τους Παραμυθάδες - Τρίτη 30 Ιουλίου

Σε αυτή την ξεχωριστή δραστηριότητα, θα ζωντανέψουν οι ήρωες των παραμυθιών για να ταξιδέψουν οι μικροί μαζί τους σε φανταστικές περιπέτειες. Να μάθουν πώς οι ήρωες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, να ανακαλύψουμε καινούριους φίλους και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες.

ArtAttac - Τετάρτη 31 Ιουλίου

«Cosmoπαιχνίδια» από την Fanta Lou - Πέμπτη 1 Αυγούστου

Πρόκειται για παιχνίδια από όλο τον κόσμο αφιερωμένα αντίστοιχα στις χώρες που θα φιλοξενηθούν. Κάθε παιχνίδι θα προέρχεται από την εκάστοτε χώρα, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα της, διασκεδάζοντας. Οι ομάδες θα είναι χωρισμένες ηλικιακά.

«Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο – Παιχνίδια» με την Τζέλλα Καράλη - Παρασκευή 2 Αυγούστου και Σάββατο 3 Αυγούστου

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Cosmopolis oι δραστηριότητες είναι εμπνευσμένες από τις φιλοξενούμενες χώρες, την όμορφη πόλη της Καβάλας και το φυσικό περιβάλλον. Μέσα από παιχνίδια, χειροτεχνίες και διαδραστικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να ανακαλύψουν την ιστορία της Καβάλας και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον.

Cosmopolis Festival
Cosmopolis Festival

Cosmopolis Festival

Thessaloniki Animation Festival x Cosmopolis

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος τα δέκατα γενέθλιά του και στο φετινό Cosmopolis θα παρουσιάσει ένα συμπεριληπτικό και πολυθεματικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Η δράση θα ξεκινάει καθημερινά με το παιδικό animation και θα συνεχίζεται με το animation ενηλίκων.

21:30 - 22:15 παιδικό animation 22:30 - 00:30 animation ενηλίκων

CosmoDances στο Cosmopolis Festival 2024

Το φετινό Cosmopolis Festival θα φιλοξενήσει χορευτές και χορευτικές ομάδες από διάφορες κουλτούρες σε μια ξέφρενη χορευτική γιορτή που θα στηθεί στην αρχή της Παναγίας. Το κοινό του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει στη σκηνή του CosmoDances από παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς μέχρι ομάδες, oriental, tango, σύγχρονων χορών, performances από τη Φωτεινή Μελετιάδου, την Κωνσταντίνα Βέρρου, τον Σωκράτη Βότσκο και επίδειξη taekwodo.

20:00 | Θεοδώρου Πουλίδου 22, Παναγία

Cosmopolis Festival
Cosmopolis Festival

Cosmopolis Festival

Street Food & Bazaar – Cosmocuisine

Μια υπαίθρια αγορά με μικροπωλητές όλων των ειδών στην καρδιά του φεστιβάλ εμπλουτίζοντας τον κεντρικότερο δρόμο της Παναγίας με ποικίλα προϊόντα, γεύσεις και αρώματα. Ακόμη, η φετινή CosmoCuisine υπόσχεται να σας ταξιδέψει και να καταπλήξει τον ουρανίσκο σας, εμπνευσμένη από ταυτότητα του φετινού Cosmopolis σε μία μοναδική συνεργασία του φεστιβάλ με την καντίνα Γυριστρούλα και την μικροζυθοποιία Καβάλας Marmita.

19:00 | Οδός Θεοδώρου Πουλίδου | Theodorou Poulidou Street

Cosmopolis Festival
Cosmopolis Festival

Cosmopolis Festival

CosmoWorkshops

Στο τέρμα της χερσονήσου της Παλιάς Πόλης, στην αυλή του 7ου Δημοτικού, στον Φάρο της Παναγίας θα φιλοξενηθούν και φέτος μια σειρά από καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκθέσεις που θα απευθύνονται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.

Εργαστήρια πηλού, κοσμημάτων, κολάζ, χαρακτικής και φωτογραφίας που απευθύνονται τόσο σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους. Θα στηθούν περιοδικές εκθέσεις με τις δημιουργίες των εργαστηρίων.

Ορισμένα εργαστήρια απαιτούν δήλωση συμμετοχής.

Εργαστήριο φωτογραφίας από τον Δημήτρη Μουγκό έκθεση από σε συνεργασία με τον ΦΟΚ (Δευτέρα - Σάββατο)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και το φεστιβάλ Cosmopolis σας προσκαλούν σε ένα διήμερο εργαστήριο φωτογραφίας σκηνής με τον φωτογράφο Δημήτρη Μουγκό. Ο Δημήτρης Μουγκός σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Συμμετείχε στη Photobiennale της Θεσσαλονίκης το 2023 με τη συλλογή του «Κάνα δυο φωτογραφίες», με εικόνες που καταγράφουν την πορεία των συναυλιών της ομάδας του και αφηγούνται παράλληλα την ιστορία μιας μακρόχρονης φιλίας.

Στο εργαστήριο, την Δευτέρα θα γνωρίσουμε τον φωτογράφο και το έργο του και θα μας εισάγει στη φωτογραφία σκηνής και backstage. Το ίδιο βράδυ θα εξασκηθούμε πρακτικά στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και της Ιουλίας Καραπατάκη. Στο δεύτερο μέρος του, την Τρίτη, εργαστηρίου οι φωτογραφίες της άσκησης θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν.

Οι φωτογραφίες του εργαστηρίου θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν στην αυλή του φάρου, από την Τετάρτη μέχρι και το τέλος του Cosmoworld.

Cosmopolis Festival
Cosmopolis Festival

Cosmopolis Festival

Εργαστήριο χαρακτικής από την Ραφαέλα Λογκάρη (Δευτέρα - Τετάρτη)

Στο φετινό Cosmopolis Festival θα λάβουν χώρα workshops χαρακτικής για παιδιά και ενήλικες καθοδηγούμενα από τη Ραφαέλα Λογκάρη, αρχιτεκτόνισσα και φοιτήτρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μεγάλο συλλογικό έργο που θα προκύψει από τη χωροθέτηση και τοποθέτηση των επιμέρους τυπωμάτων.

Τα άτομα που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια θα μπορούν να πάρουν μαζί τους δύο τυπώματα των έργων τους.

Όσον αφορά τα παιδιά, θα χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι της κολλαγραφίας και της μονοτυπίας.

Για τους ενήλικες προτείνεται η παραγωγή έργου με τη μέθοδο της υψιτυπίας, δηλαδή το χάραγμα σε linoleum και έπειτα η χειρωνακτική εκτύπωση σε κινέζικο ριζόχαρτο.

«Collage Your Kavala» - Εργαστήρι κολάζ από την Μαριανελη Αναστασιάδου (Δευτέρα - Τετάρτη)

Κάθε εργαστήριο είναι αυτόνομο και προσφέρει σε διαφορετικούς συμμετέχοντες την ευκαιρία να δημιουργήσουν κολάζ-εικαστικά με θέμα την πόλη της Καβάλας, εκφράζοντας την προσωπική τους εμπειρία και ιδέα για την πόλη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε αρχειακές φωτογραφίες, περιοδικά, χαρτόνια, μπογιές, ψαλίδια και κόλλες για να δημιουργήσουν τα έργα τους.

Τα κατασκευασμένα κολάζ θα συλλέγονται και θα σκανάρονται από εμένα. Κάθε έργο θα ενσωματώνεται σε ένα πρότυπο καρτ ποστάλ που έχω δημιουργήσει ειδικά για τη δράση. Τα καρτ ποστάλ θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν, μαζί με τα πρωτότυπα έργα, στο Φάρο, πιθανώς την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τα δημιουργήματά τους και τις αντίστοιχες καρτ ποστάλ

Εργαστήρι χειροποίητου κοσμήματος από την Μπιζιάνα Καλλιόπη (Πέμπτη - Σάββατο)

Το 2° υπαίθριο δημιουργικό εργαστήρι τέχνης θα στηθεί με στόχο την κατασκευή ενός χειροποίητου κοσμήματος, εμπνευσμένο από το καλοκαίρι. Σας καλεί, για να γνωρίσετε κοντά του τον κόσμο του κοσμήματος, να δοκιμάσετε, να πειραματιστείτε, να νιώσετε τη χαρά και την εμπειρία της δημιουργίας.

Εργαστήρι κεραμικής από τη Στέλλα Ρόκκου (Πέμπτη - Σάββατο)

Το εργαστήριο κεραμικής προσφέρει μια δημιουργική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την τέχνη της κεραμικής, να δημιουργήσουν προσωπικά έργα και να εκφράσουν τη φαντασία τους μέσα από τη δημιουργία χειροποίητων κεραμικών.

Μέσα σε ένα ευχάριστο και εμψυχωτικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες θα μάθουν βασικές τεχνικές κεραμικής και θα ανακαλύψουν την ικανότητά τους να δημιουργούν και να εκφράζουν τον εαυτό τους μέσα από τον τρόπο αυτό.

19:30 | Φάρος Καβάλας

Cosmopolis Festival
Cosmopolis Festival

Cosmopolis Festival

CosmoCinema: Το φετινό κινηματογραφικό ταξίδι

Από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 3 Αυγούστου, οι φίλοι της έβδομης Τέχνης και του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική επιλογή ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το φετινό σινεματικό ταξίδι θα ταξιδέψει τους σινεφίλ στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Φινλανδία και το Χονγκ Κονγκ.

Πρόγραμμα ταινιών:

  • Γλυκιά ζωή (1960) Δευτέρα 29 Ιουλίου
  • Ζαμόρα (2023) Τρίτη 30 Ιουλίου
  • Φτηνά τσιγάρα (2000) Τετάρτη 31 Ιουλίου - Παρουσία του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Ρένου Χαραλαμπίδη, ο οποίος θα μιλήσει για την ταινία σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
  • Ερωτική επιθυμία (2001) Πέμπτη 1 Αυγούστου
  • Πεσμένα Φύλλα (2023) Παρασκευή 2 Αυγούστου
  • Καφές και τσιγάρα (2003) Σάββατο 3 Αυγούστου

Η είσοδος σε όλες τις ταινίες είναι ελεύθερη.

21:30 | Παλιά Μουσική

Cosmopolis Festival
Cosmopolis Festival

Cosmopolis Festival

CosmoEvents

Πλήθος δράσεων όπως το δρομικό performance της Φωτεινής Μελετιάδου και μουσικοί όπως ο Δημήτρης Στογιάννος, ο Σπύρος Λαμπρινόπουλος και οι Grikanta θα γεμίσουν την οδό Θεοδώρου Πουλίδου με νότες, χρώματα και γέλια, ενώ το show της ομάδας κρουστών Turukutu υπόσχεται να εκπλήξει ευχάριστα τους επισκέπτες του Cosmopolis Festival 2024. Διασκεδαστές του δρόμου θα ψυχαγωγήσουν το κοινό και θα δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια και δημιουργικότητα.

Το Cosmopolis Festival 2024 ξεκινά σήμερα και θα επιστρέψει το φθινόπωρο με την ενότητα CosmoClassical που θα συγκεντρώσει περισσότερους από 70 μουσικούς από ευρωπαϊκές χώρες που θα έρθουν στην Καβάλα για περίπου 15 ημέρες προκειμένου να προετοιμαστούν και να παρουσιάσουν την όπερα του Giacomo Puccini “La Boheme”. Γιατί να μην αφήσεις τη δική σου ψηφίδα, τη δική σου εμπειρία σε αυτό το μωσαϊκό;

Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα events και τα εισιτήρια του Cosmopolis Festival 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα