Πολεις

Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων: Οι γειτονιές μας είναι το σπίτι μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων, η Brand Manager της ΦΙΞ, Γεωργία Κασίμη, μιλά στην Athens Voice, σχετικά με τις δράσεις της ΦΙΞ για πιο όμορφες ελληνικές γειτονιές

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων: Οι γειτονιές μας είναι το σπίτι μας - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων, η Brand Manager της ΦΙΞ, Γεωργία Κασίμη, μιλά στην Athens Voice

Οι γειτονιές μας είναι το σπίτι μας. Είναι εκεί που έχουμε κάνει τα πρώτα μας βήματα, εκεί που έχουμε σπουδάσει, βγει με φίλους, ερωτευτεί… Πολλά μπορεί να αλλάζουν στη ζωή μας μέρα με τη μέρα, αλλά οι γειτονιές μας είναι εκεί, η σταθερή συνιστώσα που μας συνδέει με το παρελθόν, έχοντας το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον.

Η ΦΙΞ αποτελεί μία διαχρονική αξία για τις γειτονιές, τα τραπέζια και τις παρέες μας, με μία πλούσια ιστορία που μετρά πλέον πάνω από 150 χρόνια. Έτσι, δεν θα μπορούσε παρά να γιορτάζει περήφανα την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων, μία ημέρα αφιερωμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα των πόλεων, τις δυνατότητες αλλά και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων είναι φέτος αφιερωμένη στην ανάγκη δημιουργίας ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος για όλους τους κατοίκους παγκοσμίως. Λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν, το αστικό τοπίο της χώρας μας, αντιλαμβανόμαστε ότι σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, με το τσιμέντο να κυριαρχεί στο οπτικό μας πεδίο και τα σκουπίδια σε πολλά πεζοδρόμια και παραλίες.

Η ΦΙΞ αφουγκραζόμενη την ανάγκη για πιο καθαρές και όμορφες γειτονιές, προχώρησε πέρυσι σε μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία:«Πρόκειται για μία ενέργεια που γεννήθηκε μέσα από τη βασική φιλοσοφία και αρχή της ΦΙΞ, ότι μερικές απλές πράξεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Brand Manager της ΦΙΞ, κ. Γεωργία Κασίμη.

Σε αυτή την πρωτοβουλία, η ΦΙΞ συνεργάστηκε με τη ΜΚΟ “We4All” και το εθελοντικό κίνημα “Save Your Hood” και κατάφερε να πραγματοποιήσει αφ’ ενός 2.500 φυτεύσεις σε 6 γειτονιές της Αττικής, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας, που είχαν δοκιμαστεί από τις πυρκαγιές, και αφ’ ετέρου ολοκλήρωσεκαθαρισμό 8 αστικών περιοχών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, θέτοντας έτσι, νέους στόχους για πιο «πράσινες» και καθαρές γειτονιές.

Μάλιστα φέτος, αυτή η πρωτοβουλία επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς πάλι με τη βοήθεια της “We4All”, η ΦΙΞ προχώρησε σε 3.000 φυτεύσεις σε 20 γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκίδας. «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που καταφέραμε εδώ και δύο συνεχόμενες χρονιές, με τη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και μεράκι για τη φροντίδα των γειτονιών μας, να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο «πράσινες» και καθαρές, με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας. Για εμάς, η φροντίδα των πόλεών μας δεν αποτελεί απλά μία ενεργοποίηση της μάρκας, αλλά μία πρωτοβουλία για την οποία είμαστε πραγματικά υπερήφανοι και στην οποία μάλιστα, συμμετείχαμε και εμείς οι ίδιοι, θέλοντας να συνεισφέρουμε ο καθένας από εμάς προσωπικά στο να βελτιώσουμε την εικόνα των γειτονιών, όπου μένουμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε», υποστηρίζει η κ. Κασίμη.

«Στόχος μας είναι μέσα από τις εν λόγω ενεργοποιήσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις της ΦΙΞ,να συνεχίσουμε να προστατεύουμε, να ομορφαίνουμε και να διατηρούμε τις πόλεις μας καθαρές, έχοντας ως πυξίδα την πλούσια παράδοση της μάρκας, όπως επίσης, και την προσωπική μας πηγαία ανάγκη να προσφέρουμε στο κοινό καλό», τονίζει η κ. Κασίμη.