Πολεις

Θεσσαloveνίκη #11

51 Στοά Λεβή: We 2 are 1 (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 279
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6631-15301.jpg

51 Στοά Λεβή: We 2 are 1 (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Στο “Haven” θα πιεις τα πρώτα ποτά, πριν πας στον «Ερμή» για να τσιμπήσεις. Αλλά και αντίστροφα: Στον «Ερμή» θα πιεις έναν καφέ και μετά, όταν το κρύο τσούξει και ο Βαρδάρης σε «ξυρίσει», στο “Haven” θα πας για κονιάκ και ξημέρωμα. Αυτό που κατάφερε ο Νίκος Σαρίδης ήταν όχι απλώς να κάνει το “Haven” ένα τροπικό καταφύγιο θαλπωρής και μουσικής, αλλά και να δημιουργήσει μια υπόγεια σήραγγα με το απέναντι ιστορικό εστιατόριο «Ερμής», που μαρτυρά φιλία και ανοιχτοσύνη μυαλών και αποτελεί περίτρανη εφαρμογή του σαββοπουλικού ρητού «ιστορία γράφουν οι παρέες».

52 Πάνος Ξυλαγγουρέλης, Νίκος Ευαγγελόπουλος, Στέφανος Καράμπαμπας: The Local cats (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Ο Πάνος, ο Νίκος κι ο Στέφανος είναι η καρδιά του “Local”, που με τη σειρά του είναι η espesso καρδιά της Θεσσαλονίκης την ημέρα, ενώ τη νύχτα ένα μπαρ μπαρ, ένα ποτάδικο ποτάδικο! Αν αράξεις στην μπάρα και στήσεις αφτί στις παρέες, προσεκτικά όμως για να μη σε πάρουν χαμπάρι, μπορεί να μάθεις τα πάντα για τη φάση της πόλης, αφού δικηγόροι κουβεντιάζουν με γραφίστες, αρχιτεκτόνισσες με εμπόρους και στο τέλος όλοι μαζί τσουγκρίζουν ένα σφηνάκι. Θυμάσαι την ταινία «Το μπαράκι του Σεν Έλμο»; Αυτό είναι το “Local”, ένα στέκι που ανά πάσα ώρα και στιγμή θα ανταμώσεις με φίλους που έψαχνες στον ουρανό και στη Γη του τους βρήκες.

 

  53 Καλούδης Γιοβανούδας: Feed the world (Φωτογραφία: Χρύσα Νικολέρη)

Από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του κέντρου, ο σιτιστής της Ζεύξιδος μπορεί να περηφανεύεται πως στο εστιατόριό του τρώνε όλες οι φυλές. Οικογενειακές γιορτές και καλλιτέχνες σόλο, τραπεζάκια έξω όταν ο καιρός χαμογελάει, φίσκα μέσα όταν ρίχνει καρεκλοπόδαρα. 20 ώρες το 24ωρο εκεί, ο Καλούδης ξέρει την ιστορία, τα πρόσωπα, τα γούστα και τα χούγια μας. Ξέρει πως μας αρέσουν τα κρεατικά του με μουστάρδα, τα ριζότα και οι σαλάτες του. Ξέρει με τι γλυκό θέλουμε να αλλάξουμε γεύση και ξέρει πως πάντα θα κουτσομπολεύουμε τις ζουμπουρλούδες στους τοίχους, ράτσας 50% Μποτέρο και 50% καλοζωισμένης, μπαμπατζάνας θεσσαλονικιάς κυράς.

 

  54 Κώστας Χασιώτης: Astrofunk (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Από το τρελό ροκαμπίλι των Lone Stars και την post θύελλα των Νάνων έως το ξέσαλλο soul funky των Nasa Funk, το μπάσο του Κώστα Χασιώτη σημαδεύει για τρίτη δεκαετία τον ήχο της πόλης. Είναι σαν πύραυλος, είναι συναρπαστικό, περίτεχνο, στακάτο, διονυσιακό, είναι trademark. Ο χειριστής του είναι μιας σπάνιας ψυχής και αισθητικής μουσικός, ένας πραγματικός δεξιοτέχνης του πάρτι και της μελωδίας. Χορέψτε τον με όποιο σχήμα κι αν τον πετύχετε.

 

  55 Γιάννης Φράγκος: The cafeina guy (Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης)

Αν πιεις καφέ ή σοκολάτα από τα χέρια του, θα πας στον παράδεισο. Ο καλύτερος barrista του κέντρου χειρίζεται τις μηχανές καφέ του «Διατηρητέο» όπως ο ζωγράφος το πινέλο του, ο αστροναύτης το διαστημόπλοιο, ο γλύπτης το μοντέλο του. Ο Γιάννης Φράγκος είναι δεξιοτέχνης, όπως και να το κάνουμε! Δοκίμασέ τον και θα δεις.

  56 Ηλίας Λόγγο, Κώστας Βογιατζής: Acapulco nights (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Γευσιγνώστης, cocktail’s and spirits expert, πολυταξιδεμένος ανά τον πλανήτη, ιδιοκτήτης του μεξικανικού εστιατορίου “El burrito” μαζί με τον Κώστα Βογιατζή, υπεύθυνος της bartending αρμάδας των Cocktail Shaker Crew, με έφεση στη μοντέρνα τέχνη και γνωριμίες με υψηλούς κύκλους του παγκόσμιου design, ο Ηλίας Λόγγο είναι ένα σπάνιο μοντέλο παιδιού από τη Θεσσαλονίκη. Λεπτολόγος, τελειομανής, μύστης, ανεξάντλητος σε ιδέες. Θα είσαι τυχερός αν κάποια νύχτα στο “El burrito”, διηγούμενός σου ιστορίες από τις νύχτες στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη, μειξάρει στο ποτήρι σου φρούτα και αλκοόλ.

{ Επιμέλεια: Νίκος Καρδαράς, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Βάγια Ματζάρογλου. Συνεργάστηκαν: Γιώργος Μπάκας, Δημήτρης Καραθάνος, Δημήτρης Αθανασιάδης }

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.