Περιβαλλον

Επίσημη επίσκεψη των Ευρωπαίων Πρασίνων στην Αθήνα

Έμφαση στην ακύρωση των μη βιώσιμων επιλογών

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93024-187117.jpg

Την Αθήνα επισκέφτηκαν αυτή την εβδομάδα η συν-Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος κ. Μόνικα Φρασσόνι, η Γενική Γραμματέας Μαρ Γκαρσία, η Γκεντολίν Ντελμπός του Γαλλικού Πράσινου Κόμματος και η Βούλα Τσέτση Γραμματέας της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη των Ευρωπαίων Πρασίνων στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Κόμματος για ανταλλαγή απόψεων, ιδιαίτερα σήμερα μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που η ελληνική εμπειρία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την προοπτική της Ευρώπης.

Η αποστολή συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη, με τον υπουργό Επικρατείας για θέματα Διαφάνειας Π. Νικολούδη, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, με τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη καθώς και τον Αν. Υπουργό ΠΑΠΕΝ Γ. Τσιρώνη και με τον οικολόγο πράσινο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας Γ. Δημαρά.

Η κ. Μόνικα Φρασσόνι αξιολόγησε ως ιδιαίτερα θετικές τις συζητήσεις με τα μέλη της Κυβέρνησης σχετικά με τη δρομολογούμενη νέα οικονομική πορεία, μέσα από την πάταξη της διαφθοράς αλλά και τις στοχευμένες παρεμβάσεις για την στήριξη μικρομεσαίων και κοινωνικών επιχειρήσεων με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για στροφή της Ελλάδας στις αρχές της βιωσιμότητας που η πολιτική οικολογία προτάσσει και στην ανάγκη για αναζήτηση νέων εναλλακτικών λύσεων.

Έδωσε έμφαση στην ακύρωση των μη βιώσιμων επιλογών όπως η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V, η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων αλλά και στην δημιουργία μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή των ακτών. Τόνισε την ανάγκη για περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της χώρας και τη στήριξη που μπορούν να δώσουν στην ελληνική κυβέρνηση οι ευρωπαίοι πράσινοι σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, ώστε να υλοποιηθούν συγκεκριμένες βιώσιμες προτάσεις που θα συντελέσουν και στην έξοδο από την κρίση.

Στην ευθύνη των Οικολόγων Πράσινων, που άλλωστε συμμετέχουν και στην κυβέρνηση, να υποδείξουν τους τρόπους που μπορεί η χώρα να ανταπεξέλθει την ανθρωπιστική κρίση με βιώσιμο τρόπο αλλά και να περάσουν τις ιδέες της οικολογίας στην ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δημαράς, στη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού πράσινου κόμματος.

Η επίσκεψη της ευρωπαϊκής πράσινης αποστολής έκλεισε με ένα στρογγυλό τραπέζι που συμμετείχαν μέλη των Οικολόγων Πράσινων, ο Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Τσιρώνης αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία
Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία

«Σκέψου συνολικά, δράσε τοπικά» είναι το σύνθημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ο οικολογικός δογματισμός δεν βλέπει παρά «συνολικά ιδεολογήματα» και «τοπικά κινήματα κατά των επενδύσεων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.