Μυστήριο με ελάφι που εντοπίστηκε να φορά μπουφάν υψηλής ορατότητας στον Καναδά
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Ελάφι εντοπίστηκε να φοράει μπουφάν ασφαλείας υψηλής ορατότητας στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά - Ανάστατοι οι κάτοικοι και η υπηρεσία προστασίας της φύσης.
Το μυστήριο ενός ελαφιού που εθεάθη να περιπλανιέται φορώντας μπουφάν υψηλής ορατότητας προσπαθούν να λύσουν οι κάτοικοι μιας κοινότητας του Καναδά.
Το ελάφι εντοπίστηκε να περπατά φορώντας το ασυνήθιστο αξεσουάρ από την Άντρεα Άρνολντ, κάτοικο της κοινότητας ΜακΜπράιντ στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, η οποία εργάζεται ως ρεπόρτερ για την εφημερίδα Rocky Mountain Goat και τράβηξε φωτογραφίες του απροσδόκητου θεάματος.
«Έβγαλα παραπάνω από δύο λήψεις, για να βεβαιωθώ ότι έβλεπα αυτό που έβλεπα», δήλωσε δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας.
Καναδάς: Το μυστήριο του ελαφιού με το μπουφάν υψηλής ορατότητας
Αυτό που κατέγραψε ο φακός της ήταν ένα ελάφι ντυμένο με μπουφάν εργασίας υψηλής ορατότητας, με τα πόδια του να χωράνε καλά μέσα από τις τρύπες των μπράτσων και το φερμουάρ να είναι καλά κλειστό.
Τράβηξε δύο φωτογραφίες πριν το ελάφι εξαφανιστεί στο δάσος, ενώ αργότερα δημοσίευσε τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου προκάλεσαν ανάμεικτη ανταπόκριση.
Κάποιοι πρότειναν ότι το ανακλαστικό μπουφάν μπορεί να κρατήσει το ελάφι ασφαλές κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, αλλά άλλοι ανησυχούσαν ότι θα μπορούσε να παγιδευτεί, προκαλώντας ενδεχομένως τον πανικό του ζώου ή τον τραυματισμό του.
Όπως είπε η Άρνολντ, τα περισσότερα σχόλια κατέληγαν σε τρία ερωτήματα: «Πώς βρέθηκε στο ελάφι και ποιος είναι υπεύθυνος; Και γιατί να το κάνει κάποιος;».
Έκκληση στο κοινό για πληροφορίες - Δίνουν και παίρνουν οι εικασίες
Τις ημέρες από τότε που εντοπίστηκε το ελάφι, οι εικασίες έδωσαν λίγα στοιχεία ή ενόχους.
Ο αρχιφύλακας Ίμον ΜακΆρθουρ της υπηρεσίας αξιωματικών προστασίας της Βρετανικής Κολομβίας δήλωσε στο CTV News ότι δεν ήθελε να κάνει εικασίες για το πώς κατέληξε το μπουφάν στο ελάφι, αν και σημείωσε: «Τα ελάφια δεν έχουν προδιάθεση να φορούν ρούχα».
Ο ΜακΆρθουρ ανέφερε ότι είναι πιθανό να εμπλέκεται κάποιος κάτοικος, αλλά προειδοποίησε: «Ακόμη και αν μπορείτε να πλησιάσετε αρκετά κοντά στο άγριο ζώο για να του φορέσετε ένα πουλόβερ ή ένα μπουφάν ή μπότες ή ό,τι άλλο, σας συνιστούμε να μην το κάνετε».
Σύμφωνα με τον νόμο περί άγριας ζωής της επαρχίας, είναι παράνομο να «ανησυχείς, να εξαντλείς, να κουράζεις, να ενοχλείς, να ταλαιπωρείς, να ταλαιπωρείς, να πειράζεις ή να βασανίζεις» ένα ζώο, μια διάταξη που σχεδόν σίγουρα θα απαγόρευε το να φορεθεί μπουφάν σε ένα ελάφι.
Το προσωπικό προστασίας φύσης της κοινότητας δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσει το ελάφι, παρά την ξεχωριστή του εμφάνιση, και έχει απευθύνει έκκληση στο κοινό για πληροφορίες.
(Πηγή: The Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.