«Έβρασε» η Αυστραλία - Έζησε τον πιο ζεστό Αύγουστο της ιστορίας
Η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη κατά 3 βαθμούς Κελσίου από το κανονικό
Αυστραλία: Έζησε τον πιο ζεστό Αύγουστο της ιστορίας - Η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη κατά 3 βαθμούς Κελσίου από το κανονικό
Η Αυστραλία έζησε τον πιο ζεστό Αύγουστο που έχει καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, με τη θερμοκρασία τον μήνα που πέρασε να είναι περισσότερους από τρεις βαθμούς πάνω από τον κανονικό μέσο όρο.
Τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας δείχνουν ότι ο Αύγουστος που πέρασε ήταν ο πιο ζεστός από το 1910, όταν ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία. Σε πολλές περιοχές της χώρας οι μέγιστες κατώτατες και ανώτατες θερμοκρασίες ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.
Η μέση θερμοκρασία στο σύνολο της Αυστραλίας ήταν υψηλότερη κατά 3,03° Κελσίου σε σχέση με τον κανονικό μέσο όρο, επεσήμανε η υπηρεσία.
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν από τις ανατολικές ως τις δυτικές ακτές της χώρας. Το θερμόμετρο σε στρατιωτική βάση στις βορειοδυτικές ακτές της Αυστραλίας έφτασε τους 41,6 ° Κελσίου, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ τη χειμερινή περίοδο.
Συνολικά ο φετινός χειμώνας – που στην Αυστραλία ξεκινά τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο—ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, μετά από αυτόν του 2023.
«Σε μεγάλο μέρος της χώρας οι ημερήσιες και νυχτερινές θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες κατά περισσότερους από 10° Κελσίου σε σχέση με τον μέσο όρο για τον μήνα Αύγουστο», τόνισε η μετεωρολογική υπηρεσία.
Περίπου το 18% της χώρας αποτελείται από έρημο, ενώ είναι σύνηθες να επικρατεί ζέστη σε όλη τη διάρκεια του έτους και στις περιοχές της Αυστραλίας με πιο ήπιο κλίμα.
Όμως τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι η μέση θερμοκρασία στην Αυστραλία αυξάνεται σταθερά, με την κλιματική αλλαγή να τροφοδοτεί πυρκαγιές, πλημμύρες, ξηρασία και πιο έντονα κύματα ζέστης.
Οι κλιματολόγοι είχαν ήδη προβλέψει ότι το 2024 θα είναι πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.
Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας έχουν καταρριφθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ αυτή την εβδομάδα καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ στη Λαπωνία – στη βόρεια Φινλανδία--, τη Σανγκάη και την Ιαπωνία, η οποία έζησε το πιο ζεστό καλοκαίρι στην ιστορία της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν «ωρολογιακή βόμβα»
Νέοι οδικοί χάρτες το 2025 για την Κλιματική Κρίση
Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030
Οι δυο αρκούδες είναι αχώριστες εδώ και χρόνια
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.