Περιβαλλον

Ψάρι του βαθέος ωκεανού που μοιάζει με φίδι ξεβράστηκε στις ακτές της Καλιφόρνια

Το μήκος του μπορεί να φτάσει και τα έξι μέτρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Καλιφόρνια: Βρέθηκε ψάρι του βαθέος ωκεανού που μοιάζει με φίδι

Ένα σπάνια παρατηρούμενο ψάρι του βαθέος ωκεανού που μοιάζει με φίδι βρέθηκε να επιπλέει νεκρό στην επιφάνεια στα ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια και μεταφέρθηκε στην ξηρά για μελέτη, δήλωσαν θαλάσσιοι εμπειρογνώμονες.

Το ασημένιο, μήκους 3,6 μέτρων ψάρι βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από μια ομάδα ψαροντουφεκάδων και καγιάκερ στον όρμο Λα Τζόλα, βόρεια του κέντρου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps.

Είναι μόλις η 20ή φορά που είναι γνωστό ότι ξεβράζεται στην Καλιφόρνια ένα τέτοιο ψάρι από το 1901, σύμφωνα με τον ειδικό του ιδρύματος Μπεν Φρέιμπλ.

Το Ινστιτούτο Scripps σημείωσε ότι τα εν λόγω ψάρια έχουν μια μυθική φήμη ως προγνωστικά φυσικών καταστροφών ή σεισμών, αν και δεν έχει αποδειχθεί καμία συσχέτιση.

Τα ψάρια αυτά μπορούν να ξεπεράσουν σε μήκος τα 6 μέτρα (20 πόδια) και συνήθως ζουν σε ένα βαθύ τμήμα του ωκεανού που ονομάζεται μεσοπελαγική ζώνη, όπου δεν μπορεί να φτάσει το φως, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Οι κολυμβητές έφεραν το ψάρι του La Jolla Cove στην ακτή πάνω σε μια σανίδα κωπηλασίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην καρότσα ενός φορτηγού. Επιστήμονες από το Νοτιοδυτικό Επιστημονικό Κέντρο Αλιείας της NOAA και το Scripps προγραμμάτισαν νεκροψία την Παρασκευή για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου.

Πηγή: ABC News