Περιβαλλον

Μικροσκοπικό ελάφι στο μέγεθος καρπουζιού σε ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης

Θα φτάσει μάξιμουμ τα εννιά κιλά όταν μεγαλώσει πλήρως

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Nέα Υόρκη: Ένα από τα μικρότερα ελάφια στον κόσμο στον ζωολογικό της κήπο

Ένα μικροσκοπικό ελάφι της Νότιας Αμερικής που θα ζυγίζει μόνο όσο ένα καρπούζι όταν αναπτυχθεί πλήρως κάνει το ντεμπούτο του στο ζωολογικό κήπο του Κουίνς στη Νέα Υόρκη.

Το ελάφι «νότιου πούντου» ζύγιζε μόλις 2 λίβρες (λίγο λιγότερο από 1 κιλό) όταν γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου, ανέφερε η Εταιρεία Προστασίας Άγριας Ζωής, η οποία διαχειρίζεται τους ζωολογικούς κήπους της Νέας Υόρκης, σε δελτίο τύπου την Πέμπτη. Αναμένεται να ζυγίζει 15 έως 20 λίβρες (7 έως 9 κιλά) κατά την ενηλικίωσή του.

Το νότιο pudu, ένα από τα μικρότερα είδη ελαφιών στον κόσμο, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των σχεδόν απειλούμενων ειδών από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης. Κατάγεται από τη Χιλή και την Αργεντινή, όπου ο πληθυσμός του μειώνεται εξαιτίας παραγόντων όπως η ανάπτυξη και τα χωροκατακτητικά είδη.

Ο ζωολογικός κήπος του Κουίνς εκτρέφει το νότιο πουντού σε συνεργασία με άλλους ζωολογικούς κήπους σε μια προσπάθεια να διατηρήσει γενετικά διαφορετικούς πληθυσμούς, δήλωσε η εταιρεία προστασίας της φύσης. Από το 2005 έχουν γεννηθεί εκεί οκτώ ελάφια πούντου.

Το νεογέννητο ελάφι θα μοιραστεί με τους γονείς του ένα βιότοπο του ζωολογικού κήπου του Κουίνς. Υπάρχουν άλλα δύο πούντου στο ζωολογικό κήπο Prospect Park της εταιρείας διατήρησης στο Μπρούκλιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ