Η Δευτέρα κατέρριψε το ρεκόρ για την πιο ζεστή ημέρα στη Γη
Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Copernicus
Κλίμα: Η Δευτέρα κατέρριψε το ρεκόρ για την πιο ζεστή ημέρα στη Γη - Τα στοιχεία της υπηρεσίας Copernicus
Η Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 καταγράφηκε ως η πιο ζεστή ημέρα παγκοσμίως, ξεπερνώντας το ρεκόρ θερμοκρασιών που σημειώθηκε την Κυριακή (21.7), καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο από την Ιαπωνία μέχρι τη Βολιβία έως τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καταγράφουν ρεκόρ ζέστης.
Τα προσωρινά δορυφορικά δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από το Copernicus την Τετάρτη έδειξαν ότι η Δευτέρα έσπασε το ρεκόρ της προηγούμενης ημέρας κατά 0,06 βαθμούς Κελσίου (0,1 βαθμούς Φαρενάιτ). Οι επιστήμονες που μελετούν το κλίμα υποστηρίζουν ότι ο κόσμος είναι τώρα τόσο ζεστός, όσο ήταν πριν από 125.000 χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο.
The Earth just experienced its 𝘄𝗮𝗿𝗺𝗲𝘀𝘁 𝗱𝗮𝘆 on record. 🌍🌡️
— EU Climate Action (@EUClimateAction) July 24, 2024
New @CopernicusECMWF data shows that on 21 July 2024, the daily global average temperature reached a record 17.09°C 📈 marginally beating the previous record from 2023.
Read more:https://t.co/EpNkEEOavl pic.twitter.com/CVKH2C0juy
Σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus, και τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα την Τρίτη, η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του επιφανειακού αέρα έφθασε την Κυριακή τους 17,09 βαθμούς Κελσίου, λίγο υψηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο των 17,08 βαθμών C.
Καύσωνες έπληξαν μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ρωσίας κατά την περασμένη εβδομάδα. Η Copernicus επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η ημερήσια μέση θερμοκρασία, που είχε σημειώσει ρεκόρ τον περασμένο χρόνο, φάνηκε ότι ξεπεράστηκε την Κυριακή, όπως προκύπτει από τα επιστημονικά αρχεία που ανατρέχουν στο 1940.
Τον περασμένο χρόνο τέσσερις συναπτές ημέρες κατέγραψαν ρεκόρ, από τις 3 ως τις 6 Ιουλίου, καθώς η κλιματική αλλαγή υποκινούμενη από την καύση των ορυκτών καυσίμων, προκάλεσε ακραία ζέστη στο Βόρειο Ημισφαίριο.
Πηγή: Associated Press
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν «ωρολογιακή βόμβα»
Νέοι οδικοί χάρτες το 2025 για την Κλιματική Κρίση
Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030
Οι δυο αρκούδες είναι αχώριστες εδώ και χρόνια
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.