Περιβαλλον

Αγρίνιο: Ένα έξυπνο δέντρο δίνει ζωή στο κινητό σου (και όχι μόνο)

Το νέο hot spot του Αγρινίου δεν είναι κλαμπάκι ούτε εστιατόριο

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το έξυπνο ηλιακό δέντρο στον Δήμο Αγρινίου

Για τις ιδιότητες του μιλά στην ATHENS VOICE o Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου

Ένα έξυπνο ηλιακό δέντρο με πολλαπλές ιδιότητες, «φυτεύτηκε» στο κέντρο του Αγρινίου, προσφέροντας πολλές δυνατότητες σε κατοίκους και  επισκέπτες την ίδια ώρα που η εντυπωσιακή όψη του  δίνει στην πόλη μια νότα από σκηνικό φουτουριστικής ταινίας.

Το έξυπνο ηλιακό δέντρο που τοποθετήθηκε πρόσφατα στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου και συγκεκριμένα στην πλατεία Ειρήνης, φορτίζει κινητά, υπολογιστές, ηλεκτρικά ποδήλατα και αμαξίδια  ΑμεΑ. Οι δυνατότητες που έχει είναι πολλαπλές ενώ αποτελεί παράλληλα και ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό του αστικού περιβάλλοντος.

Το ξεχωριστό δέντρο διαθέτει ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ ειδικής κατασκευής τα οποία συλλέγουν τις ηλιακές ακτίνες, περιλαμβάνει ακόμη  φωτιστικά led, θύρες USB- ενσύρματης φόρτισης φορητών συσκευών αλλά και μεταξύ άλλων σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων ή αμαξιδίων ΑμεΑ.

Το έξυπνο ηλιακό δέντρο στον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου μίλησε στην ATHENS VOICE για αυτό το διαφορετικό δέντρο που τοποθετήθηκε  στο κέντρο της πόλης. Ποιες είναι οι ιδιότητες του και τι ακριβώς προσφέρει;

«Είναι σημαντικό  για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, να  μπορούν να χρησιμοποιούν ένα πρωτότυπο ηλιακό δέντρο που φορτίζει κινητά, υπολογιστές, ηλεκτρικά ποδήλατα και αμαξίδια  ΑμεΑ.  Το ηλιακό δέντρο του Αγρινίου διαθέτει 10 ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ ειδικής κατασκευής τα οποία συλλέγουν τις ηλιακές ακτίνες και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Περιλαμβάνει ακόμη  10 φωτιστικά led, 4 θύρες USB- ενσύρματης φόρτισης φορητών συσκευών, 2 θύρες ασύρματης φόρτισης, σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων ή αμαξιδίων ΑμεΑ (2 πρίζες schuko)  και παρέχει δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο (WIFI SPOT). Στη βάση του διαθέτει κυκλικό ξύλινο κάθισμα και μεταλλική βάση με ενεργειακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό», επισήμανε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Τι συμβαίνει με τα κλαδιά του έξυπνου δέντρου και γιατί το Αγρίνιο πρωτοπορεί 

Το γεγονός ότι αυτό το χρηστικό αντικείμενο έχει σχήμα δέντρου στοχεύει στο να περάσει ένα ακόμη μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος; Ο Δήμαρχος τονίζει:
«Όπως γνωρίζετε, τα κλαδιά του δέντρου καλύπτονται από ηλιακά φώτα LED, τα οποία δημιουργούν μια οικεία εικόνα.  Οτιδήποτε έχει αναφορά στη φύση  μπορεί να λειτουργήσει θετικά στο αστικό περιβάλλον» .
Όσο για το πως έχουν υποδεχθεί οι κάτοικοι την νέα αυτή πρωτοβουλία ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου εξηγεί:

«Είναι το νέο hot spot της πόλης. Οι Αγρινιώτες αγκάλιασαν το δέντρο από την πρώτη στιγμή. Έσπευσαν να το επισκεφθούν  και να κάνουν χρήση των παροχών του. Είμαι χαρούμενος γιατί, τόσο οι νέοι όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία,  υιοθετούν όλες τις καλές πρακτικές του Δήμου Αγρινίου». Το σίγουρο είναι ότι οι κοινωνίες σταδιακά προσαρμόζονται στις σύγχρονες ανάγκες για προστασία του περιβάλλοντος, για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των  πολιτών μέσω της ανάπτυξης έξυπνων πόλεων.

Άλλωστε οι δυνατότητες της τεχνολογίας αλλάζουν δομικά τα τελευταία χρόνια τη σύγχρονη πραγματικότητα. Πόσο σημαντική είναι όμως η προσαρμογή των πόλεων μας στην νέα εποχή; Ο Δήμαρχος  Αγρινίου υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:
«Θα έλεγα ότι είναι επιβεβλημένη η ευελιξία στην προσαρμογή. Είναι ανάγκη πλέον το αστικό περιβάλλον να υπηρετείται από τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Δε νοείται σύγχρονη πόλη χωρίς εξυπνότερη διαχείριση πόρων και περιβάλλοντος. Στο Αγρίνιο εργαζόμαστε μεθοδικά για μια πόλη που ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και θέλουμε να ζούμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της
Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών στις θαλάσσιες μεταφορές φαίνεται περιορισμένος και είναι μάλλον απίθανο να επηρεάσουν αισθητά τη συμπεριφορά του κλάδου.

Aγγελική Κοσμοπούλου
Αγγελική Κοσμοπούλου, νοιάζονται οι Έλληνες για το περιβάλλον;

Η ιδρύτρια του Storymentor απαντά σε 6 ερωτήματα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το περιβάλλον, προτείνοντας λύσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στην περιβαλλοντική απαξίωση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.