- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι αφρικανικοί ελέφαντες χρησιμοποιούν ονόματα μεταξύ τους
Σπάνιο χαρακτηριστικό μεταξύ των άγριων ζώων
Ελέφαντας: Έχουν ονόματα και προσωνύμια τα οποία δίνουν οι ίδιοι
Οι αφρικανικοί ελέφαντες ανταποκρίνονται σε ονόματα - κάτι που λίγα άγρια ζώα κάνουν, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Τα ονόματα είναι ένα μέρος των βρυχηθμών των ελεφάντων που μπορούν να ακούσουν σε μεγάλες αποστάσεις σε όλη τη σαβάνα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα ζώα με πολύπλοκες κοινωνικές δομές και οικογενειακές ομάδες που αποχωρίζονται και στη συνέχεια επανενώνονται είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν ονόματα.
«Αν φροντίζεις μια μεγάλη οικογένεια, πρέπει να είσαι σε θέση να πεις: “Ε, Βιρτζίνια, έλα εδώ!”», δήλωσε ο οικολόγος του Πανεπιστημίου Duke, Stuart Pimm, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.
Είναι εξαιρετικά σπάνιο για τα άγρια ζώα να αποκαλούν το ένα το άλλο με μοναδικά ονόματα. Οι άνθρωποι έχουν ονόματα και τα σκυλιά ανταποκρίνονται όταν τα φωνάζουμε. Τα μωρά δελφίνια εφευρίσκουν τα δικά τους ονόματα, που ονομάζονται σφυρίγματα υπογραφής, και οι παπαγάλοι μπορεί επίσης να χρησιμοποιούν ονόματα.
Για τη μελέτη που δημοσιεύεται στο Nature Ecology & Evolution, οι βιολόγοι χρησιμοποίησαν μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσουν τη χρήση ονομάτων σε μια ηχητική βιβλιοθήκη ελεφάντων της σαβάνας που καταγράφηκαν στο Εθνικό Καταφύγιο Samburu και στο Εθνικό Πάρκο Amboseli της Κένυας.
Αναλύοντας μόνο τα ηχητικά δεδομένα, το υπολογιστικό μοντέλο προέβλεψε σε ποιον ελέφαντα απευθυνόταν το 28% των περιπτώσεων, πιθανότατα λόγω της συμπερίληψης του ονόματός του.
«Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι ελέφαντες χρησιμοποιούν ονόματα», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης και βιολόγος του Πανεπιστημίου Cornell, Mickey Pardo.
«Οι ελέφαντες είναι απίστευτα κοινωνικοί, πάντα μιλάνε και αγγίζουν ο ένας τον άλλον - αυτή η ονοματοδοσία είναι πιθανώς ένα από τα πράγματα που στηρίζουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν», δήλωσε ο συν-συγγραφέας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κολοράντο Τζορτζ Γουίττεμαγιερ, ο οποίος είναι επίσης επιστημονικός σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Save the Elephants.
Πηγή: AP