Μέλισσες: Μια ιστορία επιβίωσης - Έκθεση για τον συναρπαστικό τους κόσμο στο Λίβερπουλ
Οι «φρουροί της Γης» εξελίσσονται εδώ και εκατομμύρια χρόνια - Η ζωτική σημασία τους για το περιβάλλον
«Bees: A Story of Survival» - Έκθεση για τον συναρπαστικό κόσμο των μελισσών στο Λίβερπουλ - Συνδυάζει τέχνη και επιστήμη.
Ένα από τα πιο απίστευτα πλάσματα της φύσης, τη μέλισσα εξερευνά η έκθεση «Bees: A Story of Survival», στο Παγκόσμιο Μουσείο του Λίβερπουλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Έκθεση για τον συναρπαστικό κόσμο των μελισσών στο Λίβερπουλ
Η έκθεση, που συνδυάζει τέχνη και επιστήμη είναι ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο των μελισσών. Οι επισκέπτες συνδέονται με μια ζωντανή κυψέλη μέσα από το καινοτόμο ηχητικό τοπίο και ανακαλύπτουν μέσω της γλυπτικής, της προβολής και του ήχου το θαύμα αυτών των μικροσκοπικών πλασμάτων, αλλά και πώς μπορούν να υποστηρίξουν την επιβίωσή τους, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου.
Με τη βοήθεια ήχων και αρωμάτων ακολουθούν ένα μονοπάτι με δέντρα και αγριολούλουδα που αναδεικνύει την επίδραση των μελισσών ως επικονιαστών του φυσικού κόσμου.
Από την εποχή των δεινοσαύρων, οι μέλισσες έζησαν στον πλανήτη, εξελισσόμενες για εκατομμύρια χρόνια. Οι μέλισσες με τα 20.000 γνωστά είδη, είναι ζωτικής σημασίας για τα οικοσυστήματα του πλανήτη και απαραίτητες για την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά οι αλλαγές στο περιβάλλον και το κλίμα απειλούν την επιβίωσή τους.
Οι μέλισσες πεθαίνουν σε πρωτοφανείς αριθμούς
Η έκθεση είναι καρπός συνεργασίας του Παγκόσμιου Μουσείου, του βραβευμένου καλλιτέχνη και γλύπτη Βόλφγκανγκ Μπάτρες και του ερευνητή Μάρτιν Μπένκσικ.
«Οι μέλισσες μπορούν να θεωρηθούν ως φρουροί της γης. Υπάρχουν για περισσότερα από 120 εκατομμύρια χρόνια και είναι εξαιρετικά εναρμονισμένες με το περιβάλλον. Η υγεία και η ευημερία τους αντικατοπτρίζουν την υγεία της Γης και πεθαίνουν σε πρωτοφανείς αριθμούς», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Μπάτρες.
Η έκθεση «Bees: A Story of Survival» εγκαινιάστηκε στις 4 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου 2025.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν «ωρολογιακή βόμβα»
Νέοι οδικοί χάρτες το 2025 για την Κλιματική Κρίση
Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030
Οι δυο αρκούδες είναι αχώριστες εδώ και χρόνια
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.