Περιβαλλον

Το πρώτο υδατοδρόμιο

Aνοίγει ο δρόμος για την καθιέρωση των υδροπλάνων στη χώρα μας

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82383-166104.jpg

Κάνοντας πράξη τη δέσμευση του για επίσπευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Έτσι το πρώτο υδατοδρόμιο της χώρας θα είναι πλέον γεγονός στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμανιού της Κέρκυρας, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την καθιέρωση των υδροπλάνων στη χώρα μας. Το έργο, που θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, θα περιλαμβάνει εκτός από την πλωτή προβλήτα, κτηριακές εγκαταστάσεις, μονάδα αφαλάτωσης και αναδιαμόρφωση του Οδικού Κόμβου στην ανατολική είσοδο του λιμανιού.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Υπουργός ΠΕΚΑ με την Υφυπουργό Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη, τον Πρόεδρο της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσο Γκόβα, καθώς και με τον Καναδό Πρέσβη, Robert Peck, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν αυτόν το νέο τομέα δραστηριότητας για τη χώρα μας και πως μπορούν να ξεπεραστούν ώστε τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, επιβεβαίωσε την βούληση του Υπουργείου να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίηση τους θα έχει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτή τη κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα. Αναλυτικότερα ο κ. Μανιάτης δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που το ΥΠΕΚΑ συμβάλλει στη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα μας. Μέσα από αυτή την αδειοδότηση δίνουμε το πράσινο φως για τη δημιουργία όλων των υδατοδρομίων στην επικράτεια, έχοντας πλέον διαμορφώσει όλη την απαιτούμενη διαδικασία. Κάνουμε πράξη τη στήριξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και τη διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας μας που δεν διαθέτουν κλασσικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως μεταφορά ασθενών και αγαθών. Τα αιτήματα ενδιαφερομένων εταιρειών τα προωθούμε για να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι επενδύσεις υδατοδρομίων στη χώρα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία
Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία

«Σκέψου συνολικά, δράσε τοπικά» είναι το σύνθημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ο οικολογικός δογματισμός δεν βλέπει παρά «συνολικά ιδεολογήματα» και «τοπικά κινήματα κατά των επενδύσεων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.