Ο γηραιότερος σκαντζόχοιρος στον κόσμο βρέθηκε μετά θάνατον
Η ηλικία του εξέπληξε τους επιστήμονες
Στη Δανία ο γηραιότερος σκαντζόχοιρος στον κόσμο - Πέθανε 16 χρονών
Στην Ευρώπη έζησε ο γηραιότερος σκαντζόχοιρος στον κόσμο. Το όνομά του ήταν Thorvald, αναφέρει το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».
Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που τον εξέτασαν, έφθασε στην ηλικία των 16 χρονών. Ο συγκεκριμένος σκαντζόχοιρος έσπασε κατά 7 έτη το προηγούμενο ρεκόρ. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ένας σκαντζόχοιρος στην Ιρλανδία. Όταν τον εντόπισαν οι ερευνητές, ήταν 14 ετών.
Ο Thorvald ζούσε σε δάσος κοντά στην πόλη Silkeborg στο κέντρο της Δανίας, όπως γνωστοποίησε η Dr Sophie Lund Rasmussen από το «Wildlife Conservation Research Unit» (WildCRU) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πέθανε το 2016 μετά από επίθεση που δέχτηκε από σκύλο.
Στην ερώτηση πώς υπολόγισαν την ηλικία του, η απάντηση συνδέεται με μετρήσεις που έγιναν στις οδοντοστοιχίες. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Animals» και περιέχει στοιχεία από αναλύσεις σε 700 νεκρούς σκαντζόχοιρους στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Danish Hedgehog Project»
Ο αριθμός των σκαντζόχοιρων μειώνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κυρίως λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης. Ο κατακερματισμός των βιοτόπων, η εντατικοποίηση της γεωργίας και τα αυτοκίνητα είναι οι βασικές αιτίες που μειώνονται οι πληθυσμοί. Μόνο στη Βρετανία ο γενικός πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 75% τα τελευταία 20 χρόνια.
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.