Νεκροταφείο η Κασπία Θάλασσα: 2.500 φώκιες ξεβράστηκαν στις ακτές
Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα ζώα φονεύθηκαν
Κασπία Θάλασσα: Περίπου 2.500 νεκρές φώκιες στις ακτές - Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια
Περίπου 2.500 φώκιες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας στη Ρωσία, στον Βόρειο Καύκασο, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Αρχικά αναφέρθηκαν περίπου 700 νεκρές φώκιες, αλλά η περαιτέρω έρευνα που έγινε, αποκάλυψε πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι πέθαναν με βίαιο θάνατο, ενώ ο Zaur Gapizov, επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κασπίας, δήλωσε ότι οι φώκιες πιθανότατα πέθαναν πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα ζώα σκοτώθηκαν ή πιάστηκαν σε δίχτυα ψαρέματος, είπε.
Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της περιοχής του Νταγκεστάν έγραψε στο Telegram ότι ένας μεγάλος αριθμός βρέθηκε ανάμεσα στις εκβολές δύο ποταμών, του Σουλάκ και του Σουρίνκα. Οι ειδικοί έχουν συλλέξει δείγματα από τις φώκιες και το υπουργείο είπε ότι οι λόγοι για τους θανάτους θα εξακριβωθούν όταν επανέλθουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα.
Σημειώνεται ότι οι φώκιες της Κασπίας έχουν ταξινομηθεί ως απειλούμενες με εξαφάνιση στην κόκκινη λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) από το 2008, ενώ ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια των δεκαετιών από το υπερβολικό κυνήγι και τη βιομηχανική ρύπανση.
Το Κέντρο Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κασπίας αναφέρει ότι υπάρχουν πλέον μόλις 70.000, από πάνω από ένα εκατομμύριο που ήταν πριν από έναν αιώνα.
Η είδηση έρχεται αφότου περισσότερες από 140 φώκιες βρέθηκαν νεκρές σε παραλίες του Καζακστάν στην Κασπία Θάλασσα νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με την KASPIKA, μια υπηρεσία για τη διατήρηση της φώκιας της Κασπίας.
На берегу Каспийского моря в Дагестане обнаружили 700 мёртвых тюленей, внесённых в Красную книгу. Причины гибели животных пока не известны — но в местном Росрыболовстве предупреждают, что число погибших может вырасти.
— Андрей Пивоваров (@brewerov) December 3, 2022
Ужасно. pic.twitter.com/voOTEXicEy
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέοι οδικοί χάρτες το 2025 για την Κλιματική Κρίση
Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030
Οι δυο αρκούδες είναι αχώριστες εδώ και χρόνια
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.