- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βραζιλία, Ινδονησία και Κονγκό συμμαχούν για την προστασία του Αμαζονίου
Το νέο σχέδιο για τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη
Βραζιλία, Ινδονησία και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό «συμμαχία» για τα τροπικά δάση και τον Αμαζόνιο - Η προκαταρκτική συμφωνία πριν τη σύνοδο των G20 στο Μπαλί
Οι τρεις χώρες όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα τροπικά δάση παγκοσμίως -η Βραζιλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Ινδονησία- ξεκίνησαν σήμερα επισήμως συνεργασία για την προστασία και τη διατήρησή τους.
Τον Αύγουστο το Reuters είχε μεταδώσει ότι ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας στα τέλη Οκτωβρίου, θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τις δύο αυτές χώρες προκειμένου να πιέσει τα πλούσια κράτη να χρηματοδοτήσουν την προστασία των τροπικών δασών.
Εκπρόσωποι των τριών χωρών, στις οποίες βρίσκεται το 52% των τροπικών δασών της Γης, υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση έπειτα από συνομιλίες που είχαν στην Ινδονησία ενόψει της συνόδου της G20, που ξεκινά αύριο Τρίτη (15/11).
Οι συνομιλίες της G20 συμπίπτουν με τη δεύτερη και τελευταία εβδομάδα της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27) που διεξάγεται στην Αίγυπτο, όπου η σύμβουλος του Λούλα για περιβαλλοντικά ζητήματα, η Ισαμπέλα Τεϊξέιρα, δήλωσε ότι η Βραζιλία θα επιδιώξει την εμπλοκή και άλλων κρατών στην κοιλάδα του Αμαζονίου, που εκτείνεται σε 9 χώρες.
«Τα δάση μετράνε, η φύση μετρά. Και πιστεύω ότι αν δεν προστατευτεί ο Αμαζόνιος, δεν μπορούμε να έχουμε κλιματική ασφάλεια» τόνισε η Τεϊξέιρα, η οποία ήταν υπουργός Περιβάλλοντος στην προηγούμενη κυβέρνηση Λούλα. Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η Βραζιλία θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία και με άλλα κράτη».