COP27: Το Ίδρυμα Γκέιτς δίνει 1,4 δισ. δολάρια για να βοηθήσει τους μικροκαλλιεργητές
Ο ιδρυτής της Microsoft ενισχύει τις δράσεις για την κλιματική αλλαγή
Το Ίδρυμα Γκέιτς δίνει 1,4 δισ. δολάρια σε μικροκαλλιεργητές για να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή - Η ανακοίνωση στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΟΗΕ.
Mικροκαλλιεργητές στην Αφρική και την Ασία θα επωφεληθούν από μια δωρεά 1,4 δισεκ. δολαρίων του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για να βοηθηθούν στην προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή, ανακοίνωσε σήμερα ο φιλανθρωπικός οργανισμός.
Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί σε περίοδο τεσσάρων ετών για να ευνοήσει καινοτομίες που θα επιτρέπουν στους αγρότες να αντισταθούν καλύτερα στις ξηρασίες, τους καύσωνες και τις ακραίες πλημμύρες που εντείνονται από την κλιματική αλλαγή.
«Πρόσθετες χρηματοδοτήσεις είναι αναγκαίες για να εξασφαλιστεί ότι οι αγροτικές και τεχνολογικές καινοτομίες θα είναι ευρέως διαθέσιμες για τις ευάλωτες κοινότητες», υπογράμμισε σε ανακοίνωση ο Μπιλ Γκέιτς, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του κολοσσού πληροφορικής Microsoft.
Η ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιήθηκε με την ευκαιρία της Διάσκεψης για το Κλίμα του ΟΗΕ στο Σαρμ ελ-Σέιχ, όπου οι πολιτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο προσέρχονται από σήμερα, υπό την πίεση να ενισχύσουν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα απέναντι σε μια υπερθέρμανση που επιδεινώνεται και να προσφέρουν οικονομική υποστήριξη στις φτωχές χώρες, οι οποίες υφίστανται περισσότερο τις συνέπειές της.
Οργανώσεις που εκπροσωπούν 350 εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές ζήτησαν σήμερα να είναι «προτεραιότητα» της COP27 η οικοδόμηση ενός «συστήματος τροφίμων που να μπορεί να θρέψει τον κόσμο σε έναν υπερθερμασμένο πλανήτη».
«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη καταστροφικές και κάθε φορά που ο κόσμος καθυστερεί την ανάληψη της δράσης του, περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν και οι λύσεις γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και πιο δαπανηρές», επέμεινε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, ο Μαρκ Σούζμαν.
«Οι ηγέτες πρέπει να ακούσουν τη φωνή των Αφρικανών αγροτών. Οι κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν τις προτεραιότητές τους και να ανταποκριθούν επειγόντως», τόνισε.
Τα ποσά που θα αποδεσμευτούν από το φιλανθρωπικό ίδρυμα αναμένεται κυρίως να ενθαρρύνουν τις νέες τεχνολογίες, να βοηθήσουν τις γυναίκες και να ενθαρρύνουν τις καινοτομίες στη διαχείριση της κτηνοτροφίας.
Μια πλατφόρμα που αναπτύσσεται με την Κένυα θα βοηθήσει συνεπώς τους καλλιεργητές να προετοιμαστούν καλύτερα απέναντι στις απειλές της κλιματικής αλλαγής, με μηνύματα που θα στέλνονται στα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία μπορούν να τους βοηθούν να σώζουν τις καλλιέργειές τους.
Ειδικοί δέχθηκαν ευνοϊκά τις ανακοινώσεις αυτές επιμένοντας παράλληλα στο γεγονός ότι χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη.
Η Ελίζαμπεθ Ρόμπινσον, διευθύντρια του Κέντρου για την Οικονομία και την Πολιτική της Κλιματικής Αλλαγής, χαιρέτισε επίσης τη «σημαντική» ανακοίνωση εκτιμώντας παράλληλα ότι «η κλίμακα του προβλήματος είναι τέτοια που οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει όλοι να αυξήσουν τις δεσμεύσεις τους υπέρ της επισιτιστικής ασφάλειας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν «ωρολογιακή βόμβα»
Νέοι οδικοί χάρτες το 2025 για την Κλιματική Κρίση
Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030
Οι δυο αρκούδες είναι αχώριστες εδώ και χρόνια
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.