Περιβαλλον

Αρναούτογλου: «Καύσωνας» στα νερά του βόρειου Ατλαντικού

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρναούτογλου: «Καύσωνας» στα νερά του βόρειου Ατλαντικού
Η ανάρτηση Αρναούτογλου © Facebook

Αρναούτογλου: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα νερά του βόρειου Ατλαντικού.

Για ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στα νερά του βόρειου Ατλαντικού κάνει λόγο ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, τονίζοντας πως «η θερμοκρασία των νερών του Ωκεανού είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί».

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι «εκτός από τη Μεσόγειο, και ο βόρειος Ατλαντικός βιώνει ένα πρωτοφανές θαλάσσιο κύμα καύσωνα, με την περιοχή να καταγράφει τις θερμότερες θερμοκρασίες νερού στην καταγεγραμμένη ιστορία».

Αρναούτογλου: Φόβοι για τυφώνες στην Ευρώπη

«Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και στην πορεία των επαναλαμβανόμενων τυφώνων προς την Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο! Τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες νερών στον βόρειο Ατλαντικό θα μπορούσαν ακόμα και να ενισχύσουν εξασθενημένους τυφώνες στα βόρεια τμήματά του, στέλνοντάς τους επικίνδυνα κοντά στην ευρωπαϊκή ήπειρο με ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά της ξηρασίας που βιώνει μεγάλο τμήμα της εδώ και εβδομάδες», τονίζει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της
Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών στις θαλάσσιες μεταφορές φαίνεται περιορισμένος και είναι μάλλον απίθανο να επηρεάσουν αισθητά τη συμπεριφορά του κλάδου.

Aγγελική Κοσμοπούλου
Αγγελική Κοσμοπούλου, νοιάζονται οι Έλληνες για το περιβάλλον;

Η ιδρύτρια του Storymentor απαντά σε 6 ερωτήματα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το περιβάλλον, προτείνοντας λύσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στην περιβαλλοντική απαξίωση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.