Η KPMG συμμετείχε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών
Η εταιρεία συμμετείχε για τρίτη φορά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών
Η KPMG με 52 στελέχη της καθάρισαν τις παραλίες Εδέμ και Μεγάλο Καβούρι, συμβάλλοντας στη δέσμευσή μας για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές.
Η προστασία των ακτών είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διατήρησης της καλής κατάστασης του περιβάλλοντος. Γύρω από αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών του Ocean Conservancy, που συντονίζει για την Ελλάδα η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) για 31η χρονιά. Εκεί συμμετείχε η KPMG με 52 στελέχη της απαντώντας παράλληλα στο μήνυμα της εκστρατείας «Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση». Η εταιρεία πήρε μέρος στον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών Εδέμ στο Φάληρο και Μεγάλο Καβούρι στη Βουλιαγμένη.
Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιείται σε 147 χώρες και περιοχές, απασχολώντας 219.000 άτομα σε εταιρείες - μέλη παγκοσμίως. Συμμετείχε για τρίτη φορά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών συγκεντρώνοντας έναν μεγάλο αριθμό σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων ειδών (συνολικά 70 κιλά απορριμάτων). Ο καθαρισμός της παραλίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης της KPMG και σε συνέπεια με το 14ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης «ζωή στο νερό», των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της KPMG, Αλκιβιάδης Σιαράβας, σχολίασε σχετικά με αυτό το γεγονός «Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών είναι μία εξαιρετική καμπάνια ευαισθητοποίησης και συλλογικής δράσης εθελοντών παγκοσμίως, με την οποία συμμετέχουμε μέσα από τη συνεργασία μας με την HELMEPA. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι συνάδελφοι της KPMG συμβάλλουν ακόμη μια χρονιά με τον τρόπο τους στην προστασία των θαλασσών και στην αποκατάσταση του πλανήτη μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιούμε μια σειρά από έργα και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, προσπαθώντας να συνδράμουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και να προστατεύουμε τις επόμενες γενιές. Κρίνοντας από τον καθαρισμό αυτών των δύο παραλιών διαπιστώνω με λύπη ότι μια χώρα με τέτοια θαλάσσια κληρονομιά αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα απορριμμάτων στις ακτές της. Οι πράξεις μας έχουν άμεση επίδραση στις θάλασσές μας και είναι και δική μας ευθύνη να λάβουμε δράση και να φροντίσουμε να διατηρούμε τις θάλασσες και ακτές μας καθαρές».
Από την πλευρά της η Όλγα Σταυροπούλου, που αποτελεί την Γενική Διευθύντρια της HELMEPA, δήλωσε: «Για ακόμα μια χρονιά η KPMG, μέλος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, συνέβαλε ουσιαστικά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών που συντονίζει η Ένωση στην Ελλάδα για 31 χρόνια, συλλέγοντας πληθώρα απορριμμάτων από τις ακτές (μπουκάλια, αποτσίγαρα, κ.ά.), ακόμα και δύο καρότσια σούπερ-μάρκετ. Η KPMG είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα και αρωγός στις εθελοντικές μας δράσεις για την υγεία των θαλασσών και των ακτών».
Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για την KPMG και τις ενέργειες της στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης στους λογαριασμούς της εταιρείας σε Instagram, Facebook, YouTube και LinkedIn.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο
Επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν «ωρολογιακή βόμβα»
Νέοι οδικοί χάρτες το 2025 για την Κλιματική Κρίση
Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030
Οι δυο αρκούδες είναι αχώριστες εδώ και χρόνια
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.