Περιβαλλον

Θεσσαλονίκη: Συνέλεξαν πάνω από ένα εκατ. αποτσίγαρα από το 2019

Το αποτσίγαρο δεν βιοδιασπάται στο περιβάλλον για τουλάχιστον 15χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνω από ένα εκατομμύριο αποτσίγαρα συνέλεξε και ανακύκλωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cigaret Cycle
Aποτσίγαρα © Brian Yurasits/Unsplash

Πάνω από ένα εκατομμύριο αποτσίγαρα συνέλεξε και ανακύκλωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cigaret Cycle στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από ένα εκατομμύριο αποτσίγαρα συνέλεξε και ανακύκλωσε από το 2019 ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cigaret Cycle, όπως επισήμανε ο διευθυντής του, Γιώργος Σακελλαρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την αποτίμηση του προγράμματος.

Τα αποτσίγαρα συλλέγονται σε ειδικούς κάδους και μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 30 στην Κεντρική Μακεδονία και και πάνω από 300 σε όλη την Ελλάδα, με στόχο έως το τέλος του χρόνου να φτάσουν τους 500. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 15 δήμοι από όλην την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο δήμος Έδεσσας και ο δήμος Δέλτα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Από το χαρτί και το καπνό του αποτσίγαρου παράγεται λίπασμα και από το φίλτρο, μετά την αποτοξικοποίηση, πρώτη ύλη για βιομηχανικά προϊόντα, όπως παγκάκια, παλέτες, γλάστρες  και άλλα αντικείμενα.

Στόχος του Cigaret Cycle είναι η επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης και στο χώρο του τουρισμού και η αρχή έγινε από μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο τοποθετήθηκε ειδικός κάδος και δόθηκε η πιστοποίηση «Cigaret Waste Management Hotel».

Το αποτσίγαρο δεν βιοδιασπάται στο περιβάλλον τουλάχιστον για 15χρόνια, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι απορρίπτονται ετησίως 30 δισεκατομμύρια αποτσίγαρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο
Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο

Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.