Περιβαλλον

«240 Χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό»

Ένας μαραθώνιος ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα των ακτών

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71631-144289.jpg

Με χορηγούς τους αιγιαλούς και καύσιμο το θαλασσινό αεράκι ο ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα των ακτών.

Συγχρόνως επιδιώκει με μια σκυταλοδρομία να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό τον Υπερμαραθώνιο δημιουργώντας μια συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας των απειλούμενων από τις ιδιωτικοποιήσεις ακτών μας.

Παράλληλα να μεταφερθεί το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής μας, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής μας κληρονομιάς.

Η πρωτοβουλία «240 Χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό» θα ξεκινήσει από τα Ίσθμια την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου. Οι πολίτες που θέλουν να μεταφέρουν το μήνυμα της κοινής προσπάθειας μπορούν να συμμετέχουν στη σκυταλοδρομία δηλώνοντας συμμετοχή για τις διαδρομές που τους εξυπηρετούν μέχρι την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις παρακάτω διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Σε κάθε έναν από τους σταθμούς διανυκτέρευσης και ξεκούρασης [Ελευσίνα, Ελληνικό, Σούνιο, Ναός Αρτέμιδος (Βραυρώνα) και Μαραθώνας] θα διοργανωθούν εκδηλώσεις από μουσικούς, ηθοποιούς, ντι-τζέις, γκραφιτάδες, ιστιοπλόους.

Διοργανωτής και Υπεύθυνος:

Άγης Εμμανουήλ (6934973056, noemvri14@hotmail.com, 240kmgialos@gmail, el-gr.facebook.com/240kmgialos

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 2/7 στις παραπάνω διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Υπεύθυνοι:

Τάνια Ελέζογλου (6945-230.037, taniaelezoglou@yahoo.gr)

και Ανδρέας Κοσσιώνης (6948-407.278, andreaskossionis@gmail.com)

Πρόγραμμα (σε εξέλιξη και με πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις)

8/7: Εκκίνηση από Ίσθμια με την Ανατολή του ήλιου και τερματισμός μάλλον χωρίς σπάσιμο της διαδρομής σε πρωινό απογευματινό.(60 με 63 χιλιόμετρα ανάλογα με το αν ξεκινήσουμε από Κεχριές ή Αρχαιολογικό χώρο μουσείου Ισθμίων και όλη η διαδρομή στην Π. Εθνική οδό)

9/7: Εκκίνηση από Ελευσίνα με την Ανατολή του ήλιου (πάντα ) και τερματισμός, με ενδεχόμενο σταθμό στο Π. Φάληρο* , στο Ελληνικό (42 χιλιομετράκια και η διαδρομή θα είναι από Ελευσίνα-Εθνική -Λεωφόρο Σχιστού - Λιμάνι Πειραιά – Κλεισόβης - Πειραϊκή - ΣΕΦ-Π. Φάληρο-παραλία Αγ. Κοσμά)

*(εάν σταματήσουμε Π. Φάληρο για μικρή εκδήλωση η διαδρομή θα σπάσει σε πρωινή και απογευματινή ώστε να φτάσουμε Π.Φάληρο απόγευμα και να συνεχίσουμε για Αγ. Κοσμά όπου θα γίνει η κυρίως εκδήλωση )

10/7: Εκκίνηση από Αγ. Κοσμά/Ελληνικό με... την Ανατολή και τερματισμός κατά πάσα πιθανότητα Λαύριο (ή Σούνιο) . Θα γίνει μια στάση στην Ανάβυσσο όπου θα γίνει μια εκδήλωση με Ναυτικό Όμιλο στον Αγ. Νικόλα και στη συνέχεια θα τερματίσουμε στο Λαύριο ή Σούνιο.(60 ή 50 χιλιόμετρα και όλο παραλία-παραλία, γιαλό αιγιαλό).

11/7: Εκκίνηση από Λαύριο (ή Σούνιο) πουρνό πουρνό και τερματισμός στο Ναό της Αρτέμιδος [53 χιλιόμετρα: Λεωφόρος Λαυρίου -Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη-Βραυρώνα (Ναός Αρτέμιδος)]

12/7: Εκκίνηση από Ν. Αρτέμιδος 3 και μισή και τερματισμός στην παραλία Σχοινιά [36 χιλιόμετρα: Λούτσα-Ραφήνα(Οδός Ευβοίας)-Λ.Μαραθώνος - Σχοινιάς]

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία
Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία

«Σκέψου συνολικά, δράσε τοπικά» είναι το σύνθημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ο οικολογικός δογματισμός δεν βλέπει παρά «συνολικά ιδεολογήματα» και «τοπικά κινήματα κατά των επενδύσεων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.