- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Άσυλο Ανιάτων λειτουργεί πλέον με πράσινη ενέργεια
Εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία φωτοβολταϊκό σύστημα -ευγενική χορηγία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια»
Το Άσυλο Ανιάτων διαθέτει πλέον δικό του σύστημα φωτοβολταϊκών και λειτουργεί με πράσινη ενέργεια μετά την ευγενική χορηγία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια».
Με πράσινη ενέργεια λειτουργεί πλέον το Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων, του Ασύλου Ανιάτων, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος, που υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσω της θυγατρικής του Ανανεώσιμες ΑΕ.
Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων, προχώρησε σε μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής 100KWp, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ενεργειακών δαπανών του Ιδρύματος, με τη μέθοδο του ενεργειακού συμψηφισμού.
Ο σχετικός έλεγχος και η πιστοποίηση του συστήματος πραγματοποιήθηκε δωρεάν από την TUV Austria Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας.
Η πρόεδρος του Ασύλου, Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε σχετικά: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Όμιλο ΕΛΠΕ για τη χορηγία του συστήματος η οποία συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά για την άρτια λειτουργία του Ιδρύματος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιθαλπόμενων και την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών μας».
Και πρόσθεσε: «Επίσης, ευχαριστούμε την TUV Austria Hellas, που προσέφερε τις υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης του φωτοβολταϊκού συστήματος. Πλέον το Άσυλο Ανιάτων λειτουργεί με πράσινη ενέργεια. Είμαστε υπερήφανοι που κερδίζουμε συνεχώς την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που συμβάλλουν όλο και περισσότερο στην στήριξη του Ασύλου και του κοινωνικού του έργου που επιτελεί».
Άσυλο Ανιάτων
Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.
Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη ασθενών οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για τη δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στην Ελλάδα, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό).
Σήμερα, από τους 170 περιθαλπόμενους, το 80% είναι κατάκοιτοι, παραμένουν στο Ίδρυμα μέχρι το τέλος της ζωής τους, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένη ανάγκη παροχής ιατρικής, νοσηλευτικής και φαρμακευτικής φροντίδας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέοι οδικοί χάρτες το 2025 για την Κλιματική Κρίση
Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030
Οι δυο αρκούδες είναι αχώριστες εδώ και χρόνια
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.