- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στο «κόκκινο» ο Αρκτικός Κύκλος – Άγγιξε τους 38 βαθμούς Κελσίου
Ρεκόρ όλων των εποχών το Σάββατο στο Verkhoyansk της Σιβηρίας
Το ανυποχώρητο κύμα καύσωνα στον Αρκτικό Κύκλο ανησυχεί τους μετεωρολόγους. Το Σάββατο το θερμόμετρο άγγιξε τους 38 βαθμούς σε πόλη της Σιβηρίας.
Ρεκόρ όλων των εποχών ενδέχεται να σημειώθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στον Αρκτικό Κύκλο καθώς το θερμόμετρο στην πόλη Verkhoyansk της Σιβηρίας άγγιξε τους 38 βαθμούς Κελσίου. Το εν λόγω ρεκόρ δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί και επικυρωθεί, αλλά όλα δείχνουν ότι η θερμοκρασία ήταν κατά τουλάχιστον 18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών για τον μήνα, Ιούνιο.
Οι υψηλές θερμοκρασίες τους μήνες του καλοκαιριού στον Αρκτικό Κύκλο δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Για παράδειγμα στις 23 Μαΐου, η πόλη Khatanga της Σιβηρίας, πολύ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, έφτασε στους 25,5 βαθμούς Κελσίου. Δηλαδή περίπου 7,7 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό. Στις 9 Ιουνίου, το Nizhnyaya Pesha, μια περιοχή 900 μίλια βορειοανατολικά της Μόσχας, κοντά στη Θάλασσα του Μπάρεντς του Αρκτικού Ωκεανού, κατέγραψε θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου.
Όπως αναφέρει το BBC η Αρκτική δείχνει να θερμαίνεται με ταχύτητα διπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Η πόλη Verkhoyansk των περίπου 1.300 κατοίκων είναι συνηθισμένη στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τον Ιανουάριο το θερμόμετρο πέφτει στους -42 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο και τον Ιούνιο κυμαίνεται υπό φυσιολογικές συνθήκες στους 20 βαθμούς Κελσίου. Αλλά φέτος το κύμα καύσωνα δείχνει ανυποχώρητο, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους μετεωρολόγους.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ