- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κωστής Χατζηδάκης: Στην προστασία του Περιβάλλοντος μιλάμε με έργα
Το βίντεο του ΥΠΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Οι 11 παρεμβάσεις για ένα καλύτερο «αύριο» σε αρμονία με τη φύση
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δείτε σε βίντεο τα 11 έργα του ΥΠΕΝ για την προστασία του Περιβάλλοντος - Από την απολιγνιτοποίηση στην κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.
Στα έργα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την προστασία του Περιβάλλοντος αναφέρεται το ΥΠΕΝ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσιάζει τις 11 δομικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για τη μείωση της ρύπανσης και την προστασία των οικοσυστημάτων.
Όλες οι κινήσεις γίνονται βάσει ενός ολοκληρωμένου και καλά μελετημένου σχεδίου για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, με έμφαση στην «πράσινη» οικονομία και απώτερο στόχο ένα καλύτερο «αύριο» για τις επόμενες γενιές με λιγότερη μόλυνση και περισσότερες πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον. «Για το περιβάλλον μιλάμε με έργα» ξεκαθαρίζει ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας: «Γιατί το περιβάλλον είναι ο πλούτος μας».
Σύμφωνα με το βίντεο του ΥΠΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αυτά είναι τα 11 έργα για το περιβάλλον και την προστασία του που έχουν γίνει μέχρι στιγμής:
- Ξεκινήσαμε την απολιγνιτοποίηση. Έως το 2023 θα έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι λιγνιτικές μονάδες στον ελλαδικό χώρο. Εξαίρεση η μία λιγνιτική μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα σταματήσει να λειτουργεί το 2028.
- Έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Έκλεισε ο δεύτερος κύκλος του «Εξοικονομώ» -275 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ετοιμάζεται και νέος κύκλος.
- Υποθαλάσσιες συνδέσεις των νησιών για καταπολέμηση της ρύπανσης. Μέχρι το 2030 θα έχει ολοκληρωθεί ο χάρτης των ηλεκτρικών διασυνδέσεων. Κρήτη - Αττική το 2023, ενώ όλες οι κυκλάδες μέχρι το 2024.
- Ηλεκτροκίνηση. Δίνονται κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκούτερ, ποδήλατα.
- Αναδασώσεις
- Απορρίμματα - Ανακύκλωση. Επιτυχημένη διαχείριση του προβλήματος σε Κέρκυρα, Αίγιο και Λευκάδα. Ενιαίο τέλος στις πλαστικές σακούλες.
- Πλαστικά μιας χρήσης. Νομοσχέδιο για την κατάργησή τους με τον χρόνο προσαρμογής των πολιτών να ορίζεται μέχρι τον Ιούλιο του 2021.
- Προστασία των NATURA
- Κατεφάδιση αυθαιρέτων. Η αρχή γίνεται από τη Μακρόνησο.
- Αστικά πάρκα - Αναπλάσεις. Μονοπάτια στον Υμηττό και αναμόρφωση του Πάρκου Τρίτση στην Περιφέρεια Αττικής που είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, έτοιμο είναι το ειδικό χωρικό σχέδιο για το Μάτι -τον οικισμό που κάηκε στις 23 Ιουλίου 2018 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102άνθρωποι.
- Ακρόπολη. Με κεντρικό σύνθημα «Κρατάμε την Ακρόπολη στο ύψος της» μειώνεται το ύψος των κτιρίων γύρω από τον Ιερό Βράχο στα 21 μέτρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.