Περιβαλλον

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Αλληλεγγύη - Δημιουργία - Οικολογία

Μια νέα πολιτική κίνηση

Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την 21η Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, επέλεξε ο Νίκος Χρυσόγελος για να παρουσιάσει τη νέα πολιτική κίνηση των ΠΡΑΣΙΝΩΝ, θέλοντας με το συμβολισμό αυτό να δείξει την άνθιση των νέων ιδεών και την αισιοδοξία που αυτές φέρνουν. Επίσης παγκόσμια ημέρα ποίησης που καταδεικνύει τη Δημιουργία και παγκόσμια ημέρα ισοτιμίας. Μια μέρα που οι συμβολισμοί της είναι αρκετοί να περιγράψουν το ιδεολογικό υπόβαθρο των ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Οι τρείς λέξεις του τίτλου Αλληλεγγύη-Δημιουργία-Οικολογία περιγράφουν τόσο τις ανάγκες που έχουμε σήμερα όσο και τα ζητούμενα για ένα βιώσιμο μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο και το φυσικό του περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» μπορεί να είναι νέα, οι άνθρωποι όμως που την απαρτίζουν δεν είναι καινούργιοι στους αγώνες. Από τον ιδρυτή της το Νίκο Χρυσόγελο που έχει μια μακρά πορεία στους αγώνες για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και που έχει δώσει δείγμα γραφής στο ευρωκοινοβούλιο, μέχρι το νεαρότερο σε ηλικία άτομο και τους μη επαγγελματίες πολιτικούς που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο των ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι άτομα με αγώνες τόσο κοινωνικούς όσο και προσωπικούς.

Ένα πολύχρωμο ψηφοδέλτιο με καθημερινούς ανθρώπους που συμμετέχουν σε παραγωγικούς τομείς, που αγωνίζονται για το κοινό συμφέρον και όχι για το προσωπικό όφελος, ανθρώπων που συναντήθηκαν μέσα από κοινωνικές δραστηριότητες. Άνθρωποι με κοινή λογική που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και την ισότητα, που είναι ενάντια στο ρατσισμό και στους κοινωνικούς αποκλεισμούς, άνθρωποι που ονειρεύονται ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο και προσπαθούν να τον δημιουργήσουν όχι μέσα από το μίσος και την απομόνωση αλλά μέσα από την δημιουργία και την εξωστρέφεια.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Γι’ αυτό ακριβώς θέλουμε να αλλάξουν. Αλλά να αλλάξουν με δημιουργικό τρόπο, προς το καλύτερο με τη συμμετοχή των πολιτών. Ας μην αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια αυτών που θέλουν να την γκρεμίσουν. Στις εκλογές το δίλημα δεν είναι Σαμαράς ή Τσίπρας αλλά πως θα διαμορφώσουμε το μέλλον μας, πως θα λύσουμε τα τεράστια προβλήματα των πολιτών. Μόνοι ή με αλληλεγγύη; Στα τυφλά, με οδηγό την οργή ή με δημιουργικότητα και ενίσχυση της δημοκρατίας; Καταστρέφοντας το περιβάλλον, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό, κατεδαφίζοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο ή ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, μετασχηματίζοντας την οικονομία ώστε να λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και αρμονικά με το περιβάλλον; Εμείς οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική και κοινωνική πρόταση. Γκρίζο οι άλλοι; Πράσινο εμείς! Λέμε στους πολίτες: Μην αφήσετε Ευρώπη και Ελλάδα, το σπίτι μας στα χέρια τους. Στείλτε ένα ισχυρό μήνυμα, ψηφίζοντας μας, αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στις αλλαγές που απαιτούνται. Για μια ομοσπονδιακή, κοινωνική, αλληλέγγυα, οικολογική, δημοκρατική Ευρώπη με ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια δημιουργική, κοινωνική, καινοτόμα, αλληλέγγυα, πράσινη, δημοκρατική Ελλάδα, με ανανεωμένους τους περιφερειακούς θεσμούς της και ενισχυμένη την κοινωνία των πολιτών. Εμείς, οι ενεργοί πολίτες, είμαστε μέρος των αλλαγών που απαιτούνται», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος παρουσιάζοντας το πολιτικό στίγμα αλλά και τα πρώτα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία αλλά και τα βιογραφικά των υποψηφίων μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα www.prasinoi.gr