Χάνεται η Γροιλανδία: Επτά φορές γρηγορότερα λιώνουν οι πάγοι
Σε σχέση με τη δεκαετία του '90
Οι πάγοι της Γροιλανδίας λιώνουν με ταχύτητα επτά φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.
Οι πάγοι της Γροιλανδίας «εξανεμίζονται» με ταχύτητα επτά φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.
Δημοσίευμα στο BBC αναφέρει ότι στην εν λόγω εκτίμηση κατέληξε η διεθνής επιστημονική ομάδα της Imbie που μελέτησε στοιχεία από δορυφόρους μέσα σε διάστημα 26 ετών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η συμμετοχή της Γροιλανδίας στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών ξεπερνά αυτό που κάποτε ήταν η πλέον απαισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον. Ως εκ τούτου μέχρι το τέλος του αιώνα το λιώσιμο των πάγων, μόνο στην Γροιλανδία, θα συμβάλει στην αύξηση της στάθμης των θαλασσών κατά 7 εκατοστά.
Η αύξηση της στάθμης των θαλασσών θα απειλήσει πολλούς κατοίκους παράκτιων περιοχών. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λιντς, Άντι Σέπερντ δήλωσε στο BBC ότι οι καταιγίδες θα απειλούν τα αντιπλημμυρικά έργα και υποστήριξε πως για κάθε ένα εκατοστό που θα αυξάνεται η στάθμη της θάλασσας έξι εκατομμύρια άτομα στον κόσμο θα απειλούνται από πλημμύρες. «Για κάθε εκατοστό αύξησης υπάρχουν επιπτώσεις», πρόσθεσε. Ο Βρετανός επιστήμονας ήταν συνεπικεφαλής της έρευνας με 89 ειδικούς από 50 διαφορετικές διεθνείς οργανώσεις. Η επιστημονική ομάδα ανέλυσε εκ νέου δεδομένα από έντεκα δορυφορικές αποστολές ανάμεσα στο 1992 και το 2018.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν «ωρολογιακή βόμβα»
Νέοι οδικοί χάρτες το 2025 για την Κλιματική Κρίση
Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030
Οι δυο αρκούδες είναι αχώριστες εδώ και χρόνια
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.