Περιβαλλον

Και αντικοινωνικός και σπάνιος: Αυτό είναι το «Πτηνό της Χρονιάς»

Ο Πιγκουίνος των Αντιπόδων Νήσων κέρδισε τον διαγωνισμό στη Νέα Ζηλανδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110126131.jpg
Πιγκουίνος των Αντιπόδων Νήσων

Ο αντικοινωνικός και σπάνιος πιγκουίνος με τα κίτρινα μάτια είναι ο νικητής του διαγωνισμού «Πτηνό της Χρονιάς» που διεξάγεται κάθε χρόνο εδώ και 14 έτη στη Νέα Ζηλανδία.

Ένα υπό εξαφάνιση είδος πιγκουίνου με κίτρινα μάτια είναι ο νικητής του διαγωνισμού «Πτηνό της Χρονιάς» που διεξάγεται κάθε χρόνο εδώ και 14 έτη στη Νέα Ζηλανδία και είναι από τους πιο σημαντικούς στη χώρα.

Ο Πιγκουίνος των Αντιπόδων Νήσων επικράτησε των πέντε αντιπάλων του και έγινε ο πρώτος πιγκουίνος που κερδίζει και τιμάται από τον διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενδοχώρα της Νέας Ζηλανδίας έχουν απομείνει μόλις 225 ζεύγη του εν λόγω πιγκουίνου. Ως εκ τούτου o πιγκουίνος των Αντιπόδων Νήσων θεωρείται από τους πλέον σπάνιους πιγκουίνους σε όλο τον κόσμο.

Hoiho / Yellow-Eyed Penguin


Οι ειδικοί λένε ότι ο Πιγκουίνος των Αντιπόδων είναι ένα αντικοινωνικό πτηνό που επικοινωνεί με τσιριχτές κραυγές. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού ανακοίνωσαν ότι ο Πιγκουίνος των Αντιπόδων έλαβε 12.022 από τις συνολικά 43.460 ψήφους.

Η Forest & Bird, η περιβαλλοντική οργάνωση που ανέλαβε τον διαγωνισμό, σχολίασε πως η νίκη του πιγκουίνου απέναντι στο πτηνό Κακάπο και περσινό νικητή ήταν «τεράστια ανατροπή». 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της
Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών στις θαλάσσιες μεταφορές φαίνεται περιορισμένος και είναι μάλλον απίθανο να επηρεάσουν αισθητά τη συμπεριφορά του κλάδου.

Aγγελική Κοσμοπούλου
Αγγελική Κοσμοπούλου, νοιάζονται οι Έλληνες για το περιβάλλον;

Η ιδρύτρια του Storymentor απαντά σε 6 ερωτήματα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το περιβάλλον, προτείνοντας λύσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στην περιβαλλοντική απαξίωση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.