Περιβαλλον

Πάρκο Τρίτση: Στον Εισαγγελέα ο Δήμος Ιλίου για την εγκατάλειψη

Κινητοποίηση μετά τα νεκρά ψάρια στις λίμνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι λίμνες στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Οι λίμνες στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» / © https://twitter.com/skaigr

Η αντίδραση του δήμου Ιλίου στην εικόνα εγκατάλειψης του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις λίμνες-βάλτους με τα νεκρά ψάρια.

Την εξαθλίωση και εγκατάλειψη του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» καταγγέλλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Δήμος Ιλίου, μία ημέρα μετά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ με τα νεκρά ψάρια στις λίμνες-βάλτους του χώρου περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος έθεσε προ ημερησίας διάταξης το θέμα στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος, σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Ιλίου, ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος Νίκος, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, εισάγει για συζήτηση το 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 § 3 του Ν. 3852/2010 και όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 § 3 του Ν. 4555/2018, που αφορά τη λήψη απόφασης για την εξουσιοδότηση και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», καθώς είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση για τη λήψη μέτρων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της
Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών στις θαλάσσιες μεταφορές φαίνεται περιορισμένος και είναι μάλλον απίθανο να επηρεάσουν αισθητά τη συμπεριφορά του κλάδου.

Aγγελική Κοσμοπούλου
Αγγελική Κοσμοπούλου, νοιάζονται οι Έλληνες για το περιβάλλον;

Η ιδρύτρια του Storymentor απαντά σε 6 ερωτήματα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το περιβάλλον, προτείνοντας λύσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στην περιβαλλοντική απαξίωση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.