Περιβαλλον

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με όραμα για μια διαφορετική Ευρώπη

Η συνέντευξη τύπου που έδωσαν σε video

Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε συνέντευξη τύπου οι Ο.Π. παρουσίασαν τους εκλεγμένους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου. Πιστοί στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, οι Ο.Π. επέλεξαν τους υποψηφίους με ψηφοφορία κατευθείαν από τα μέλη του κόμματος και αφού είχαν προηγηθεί τρία debate, όπου οι υποψήφιοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία όπως η κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, τα ενεργειακά, η εξωτερική πολιτική αλλά και η πορεία της Ευρώπης τόσο αυτόνομα όσο και σε απόλυτη συνάρτηση με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Βαγγέλης Πισσίας γνωστός στους παλαιότερους από την έντονη κοινωνικοπολιτική και αντιδικτατορική του δράση και στους νεότερους από την πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα». Δεύτερος στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο νυν ευρωβουλευτής των Ο.Π. Νίκος Χρυσόγελος, δραστήριος εδώ και τρεις δεκαετίες σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και με δείγμα γραφής κατά τη θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο.

Επειδή οι θέσεις των Ο.Π. δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ, παράπονο που εκφράζεται συχνά από το Πράσινους, η A.V  παρουσιάζει τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί.