Περιβαλλον

Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις

Μια φωτογραφική έκθεση περιβαλλοντικής και εικαστικής ευαισθητοποίησης

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48907-100513.jpg

Πουλιά και αεροσκάφη «ταξιδεύουν» παράλληλα μέσα από μια φωτογραφική έκθεση περιβαλλοντικής και εικαστικής ευαισθητοποίησης, που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ο φακός ταλαντούχων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών συνέλαβε τις ομοιότητες πτηνών και αεροσκαφών, όχι μόνο στο σχήμα και στην κίνηση αλλά και κατά την διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης τους. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι αεροναυπηγοί ακόμη και σήμερα αντλούν την έμπνευση τους από την παρατήρηση και την μελέτη των πουλιών.

Οι επισκέπτες μέσα από 32 στιγμιότυπα πουλιών και αεροσκαφών και με την βοήθεια οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο των πουλιών και να τα εκτιμήσουν, διαπιστώνοντας τις ομοιότητες τους με τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη. Μέσω της αλληγορίας η έκθεση επιχειρεί να υπενθυμίσει την σημαντικότητα της προστασίας των πουλιών και των βιοτόπων τους, αλλά και τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε για την διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος για τα πουλιά και κατ’ επέκταση για τον άνθρωπο.

n

Επιπλέον η μορφολογική αντιπαραβολή των πουλιών με αντίστοιχους τύπους αεροσκαφών ελληνικών και ξένων αεροπορικών εταιρειών θέλει να αναδείξει ως κοινό τόπο το «ταξίδι» σε προορισμούς πέρα από σύνορα και αποστάσεις.

Η έκθεση «Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και θα διαρκέσει έως το τέλος του χρόνου. Είναι προσβάσιμη σε όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου στο χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον» και παραμένει ανοικτή όλο το 24ωρο.

n

n

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία
Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία

«Σκέψου συνολικά, δράσε τοπικά» είναι το σύνθημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ο οικολογικός δογματισμός δεν βλέπει παρά «συνολικά ιδεολογήματα» και «τοπικά κινήματα κατά των επενδύσεων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.