Περιβαλλον

Κορυφογραμμή

Μια πλατφόρμα που φιλοξενεί περισσότερους από 500 νέους δημιουργούς

Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πίσω από τις κρίσεις υπάρχουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που από την φύση είναι προικισμένοι με μια σημαντική ικανότητα. Την ικανότητα της πρωτοβουλίας. Στην Ελλάδα της κρίσης οι δράσεις αυτοοργάνωσης της κοινωνίας έχουν θετικό πρόσημο. Η κοινωνία των πολιτών όλο και περισσότερο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με την ελπίδα η κρίση να μην γίνει μια κανονικότητα στην καθημερινότητα μας, αλλά μια ευκαιρία για την δημιουργία νέων δομών σε αντικατάσταση των παλιών που διαλύονται. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Κορυφογραμμή».

Η «Κορυφογραμμή» ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα υποδοχής και προβολής νέων δημιουργών και εξελίχτηκε σε έναν Οργανισμό με αναφορές στον πολιτισμό, το περιβάλλον και τις τέχνες, όπου φιλοξενεί περισσότερους από 500 νέους δημιουργούς δίνοντας τους βήμα να επικοινωνήσουν το έργο τους στην κοινωνία μέσω της ιστοσελίδας www.korifogrami.gr αλλά και μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων. Μέχρι σήμερα η Κορυφογραμμή έχει προσελκύσει πάνω από 74.000 αναγνώστες από 86 χώρες, ενώ υλοποίησε πέντε μεγάλα events με άξονες την δημιουργικότητα, τον κοινωνικό πολιτισμό και το παιδί.

Η «Κορυφογραμμή», όνειρο του δημιουργού της Νικόλα Ουρανού, έχει ως στόχο να υπηρετήσει τα όνειρα των άλλων ανθρώπων. «Θέλουμε να εξαφανίσουμε τα εμπόδια που συναντούν οι νέοι δημιουργοί. Να μετατρέψουμε τα εμπόδια σε εφόδια και να αναδείξουμε τα πολλαπλά χαρίσματα που έχει ο καθένας από μας μέσω της κοινωνικής δράσης και προσφοράς » εξηγεί για τους στόχους της Οργάνωσης ο κ. Ουρανός.

n

Νικόλας Ουρανός, Πρόεδρος ΜΚΟ "Κορυφογραμμή"

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η «Κορυφογραμμή» γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας της με μια εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Με σύνθημα «Η Δημιουργικότητα στην Κορυφή» η οργάνωση θα τιμήσει «ανθρώπους-φάρους» παραγωγής και προαγωγής κοινωνικού πολιτισμού. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα παραστεί και θα μιλήσει ο Pablo Pineda ο πρώτος πτυχιούχος πανεπιστημίου αλλά και ηθοποιός με σύνδρομο down στην Ευρώπη, όπου μπορεί όπως κανείς άλλος να μας παρακινήσει για την κατάκτηση της προσωπικής μας κορυφής.

n