Περιβαλλον

Έπιασαν «αράχνες» και τα σπίτια στο Αιτωλικό (εικόνες)

Το απόκοσμο πέπλο επεκτείνεται και η ζωή των κατοίκων γίνεται αφόρητη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20066168.jpg
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Γιαννακόπουλος

Το εποχικό φαινόμενο με το απόκοσμο πέπλο αράχνης έχει αρχίσει να καλύπτει ακόμα και τα σπίτια στο Αιτωλικό. Αρχικά ο ιστός των αραχνών είχε καλύψει φυτά σε μια ακτή μήκους 300 μέτρων. Τώρα οι αράχνες υφαίνουν ιστούς εντός κι εκτός των σπιτιών κάνοντας τη ζωή των κατοίκων αφόρητη. Αυτό δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής (aeras fm 99.5) ο Βιολόγος, Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος των Αλιέων Αιτωλικού, Θεόδωρος Μπότας . 

Ο κ. Μπότας τονίζει ότι πράγματι πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο οφείλεται στην πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην περιοχή, η οποία όμως θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν προβεί έγκαιρα στον κατάλληλο ψεκασμό και πριν τα κουνούπια αναπτυχθούν και εξαπλωθούν, προαναγγέλλοντας πως θα γίνουν μηνύσεις σε όσους έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

spider-aitoliko2.jpg


«Τον Αύγουστο υπήρξε έξαρση του φαινομένου, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τα κουνούπια.  Ο Δήμος άρχισε να ραντίζει τα πάντα με ψεκαστήρα. Ανακαλύψαμε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα φάρμακο που ήταν απαγορευμένο για τους δημόσιους χώρους. Ψέκασαν χωρίς να κοιτάξουν τις οδηγίες χρήσης.

spider-aitoliko3.jpg

Το συγκεκριμένο φάρμακο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε υδάτινο περιβάλλον, διότι σκοτώνει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Είχαν ψεκάσει τη θάλασσα και όχι τα λιμνάζοντα νερά όπου μεγαλώνουν τα κουνούπια. Μιλάμε για ένα έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας»,  καταλήγει ο κ. Μπότας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To μεγάλο βήμα της Βόρειας Θάλασσας προς την ενεργειακή μετάβαση
To μεγάλο βήμα της Βόρειας Θάλασσας προς την ενεργειακή μετάβαση

Η Βόρεια Θάλασσα έχει αναδειχθεί σε hotspot πράσινης καινοτομίας και σε παγκόσμιο πρότυπο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές χάρη σε μια σειρά από ποικίλα έργα καθαρής ενέργειας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.