Περιβαλλον

Τα παράπονά σας στο δήμαρχο

Τα παράπονά τους στον Γιώργο Καμίνη εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34938-76513.jpg

Τα παράπονά τους στον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ανακοινώνοντάς του την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το συνδυασμό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.

Η κ. Ιωάννα Κοντούλη και ο κ. Ιάκωβος Αλαβάνος μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Καμίνη, σε συνέντευξη τύπου γνωστοποίησαν τους λόγους της αποχώρησής τους. Η κ. Κοντούλη χαρακτήρισε τη συνεργασία ετεροβαρή διότι ποτέ οι εκπρόσωποι της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, ενώ παράλληλα δεν τηρήθηκαν οι κόκκινες γραμμές και οι πράσινες προτεραιότητες που είχαν συμφωνηθεί προεκλογικά. «Μία από τις κόκκινες γραμμές της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ήταν ο σεβασμός στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, όπως η αγορά της Κυψέλης και η βίλα Αμαλία, αλλά και η αστυνομική καταστολή της διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοντούλη.

Ο κ. Ιάκωβος Αλαβάνος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας, όπως η απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων (μητροπολιτικό πάρκο Γουδί, Ελαιώνας, Κουντουριώτικα), στα κυκλοφοριακά και συγκοινωνιακά προβλήματα, στη ρύπανση του περιβάλλοντος και στην αιθαλομίχλη, καθώς και στο μεγάλο θέμα των μεταναστών. «Παρότι ξέραμε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η πολιτική οικολογία τολμήσαμε να συμμετέχουμε στον Δήμο της Αθήνας με την ελπίδα ότι θα επηρεάσουμε. Δυστυχώς αυτά τα δύο χρόνια φάνηκε ότι το δημοτικό σχήμα είναι πίσω από τις απαιτήσεις» δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, ενώ αναγνώρισε και τη συναρμοδιότητα των διαφόρων υπουργείων και φορέων ως τροχοπέδη στην επίλυση των ζητημάτων.

Απαντώντας στην ερώτηση της A.V. για την στάση της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ από δω και πέρα, η κ. Κοντούλη είπε ότι θα ακολουθήσουν μια στάση συνέπειας στις αρχές και στις αξίες του χώρου παρεμβαίνοντας και στηρίζοντας ό,τι είναι θετικό. Ο κύριος Αλαβάνος προέτρεψε όλους μας να πάψουμε να είμαστε κριτές του καναπέ και να αναλάβουμε δράση ως ενεργοί πολίτες στο πλευρό της Οικολογικής Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης από την πλευρά του εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της Οικολογικής Αθήνας και τόνισε ότι τόσο η παράταξη όσο και ο ίδιος είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε σοβαρή, ρεαλιστική και τεκμηριωμένη πρόταση από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και όλων των πολιτών ή οργανώσεων που ευαισθητοποιούνται σε ζητήματα οικολογίας και περιβάλλοντος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.