Περιβαλλον

Κλιματική Αλλαγή και Δημόσια Υγεία

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331165-685807.jpg

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή COP22 στο Μαρακές, μία ημέρα ήταν αφιερωμένη στις δράσεις που πρέπει να αναλάβει η διεθνής κοινότητα για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που είχε αναλάβει και την διοργάνωση,  περίπου 12.6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της μόλυνσης του νερού και των εδαφών. «Σήμερα είναι ημέρα όχι μόνο για επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα αλλά ημέρα για δράσεις και ενέργειες» ανέφερε  η Διευθύντρια του τμήματος Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Dr. Maria Neira.  

Ο Dr. Diarid Campbell- Lendrum, επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσε ο ΠΟΥ πέρυσι στο Παρίσι, προκειμένου να συμπεριληφθούν τα θέματα υγείας στη Συμφωνία του Παρισιού. Τόνισε επίσης την ανάγκη να μην αντιμετωπίζονται, τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και τα θέματα υγείας που οφείλονται σ’ αυτή, ως «περιφερειακά θέματα». «Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τη κλιματική αλλαγή ως «περιφερειακό θέμα» τη στιγμή που τόσοι πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από τις δυσμενείς συνθήκες».

Η Υπουργός Περιβάλλοντος του Μαρόκου, της χώρας που φιλοξενεί την COP 22, κ. Hakima El Haite, μίλησε για τη δέσμευση της Μαροκινής Προεδρίας να βάλει τα θέματα δημόσιας υγείας στο επίκεντρο των συζητήσεων της Παγκόσμιας Διάσκεψης. Η κ. El Haite ανέφερε ότι αν βάλουμε τις ανθρώπινες ζωές στο επίκεντρο θα είμαστε πιο αποφασιστικοί για δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.  «Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή;» αναρωτήθηκε, και συνέχισε λέγοντας ότι όταν μιλάμε για τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από την αλλαγή του κλίματος δεν μπορούμε να συζητάμε και να διαπραγματευόμαστε αν θα πάρουμε μέτρα ή όχι. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της
Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών στις θαλάσσιες μεταφορές φαίνεται περιορισμένος και είναι μάλλον απίθανο να επηρεάσουν αισθητά τη συμπεριφορά του κλάδου.

Aγγελική Κοσμοπούλου
Αγγελική Κοσμοπούλου, νοιάζονται οι Έλληνες για το περιβάλλον;

Η ιδρύτρια του Storymentor απαντά σε 6 ερωτήματα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το περιβάλλον, προτείνοντας λύσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στην περιβαλλοντική απαξίωση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.