Περιβαλλον

ECOVOICE: Επανεκκίνηση για τους Οικολόγους Πράσινους

Δράσεις και διάλογος με τους πολίτες

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31577-70732.jpg

Με το σύνθημα επανεκκίνηση μέσα από άνοιγμα στην κοινωνία οι Οικολόγοι Πράσινοι, πιο ώριμοι μετά από δέκα χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, αλλάζουν σελίδα προσκαλώντας τους πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι στις πράσινες αξίες και απαιτούν πραγματική πράσινη ανάπτυξη να συμμετέχουν σε κοινό διάλογο και δράσεις έτσι ώστε να συμβάλουν στον οικολογικό μετασχηματισμό της κοινωνίας ανανεώνοντας τη δημοκρατία, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, υπερασπίζοντας τα δημόσια αγαθά, το περιβάλλον και το κλίμα για να μην μεταφέρουμε εκτός από το τεράστιο οικονομικό χρέος και περιβαλλοντικό χρέος που θα είναι πολύ πιο καταστροφικό στις επόμενες γενιές.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποίησαν το ετήσιο συνέδριο τους στην Λαμία θέλοντας να τονίσουν την αξία της ξεχασμένης από τους πολιτικούς Περιφέρειας και αποφάσισαν μεταξύ άλλων και την δημιουργία μιας «Επιτροπής Επαφών» που σκοπό θα έχει την εμπλοκή των πολιτών που πιστεύουν στις πράσινες αξίες ως το μόνο δρόμο εξόδου της χώρας από τα σημερινά αδιέξοδα.

Δίνοντας έμφαση στην αλλαγή του παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου και στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα οι Ο.Π στοχεύουν στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας με αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων, τη δημοκρατία στην εργασία και την διασφάλιση των δημόσιων αγαθών για επίτευξη της βιωσιμότητας.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο επιδιώκουν μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Πολιτών με δημοσιονομική, φορολογική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, με την υιοθέτηση μιας νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης με συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου, των εθνικών κοινοβουλίων και της κοινωνίας των πολιτών.

Απευθυνόμενοι σε όσους δεν αρκούνται στις καταγγελίες των αδικιών και των λανθασμένων πολιτικών, τους καλούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις που επηρεάζουν την ζωή τους προωθώντας λύσεις στα προβλήματα. Θεωρώντας ότι οι πράσινες αξίες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κάνουν άνοιγμα στην κοινωνία να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες σε ένα καθημερινό και ουσιαστικό διάλογο που θα οδηγήσει τους επόμενους έξι μήνες σε ένα Συνέδριο για να διαμορφωθεί ένα ανοικτό, δημοκρατικό, αληθινά πράσινο ευρωπαϊκό κόμμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία
Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία

«Σκέψου συνολικά, δράσε τοπικά» είναι το σύνθημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ο οικολογικός δογματισμός δεν βλέπει παρά «συνολικά ιδεολογήματα» και «τοπικά κινήματα κατά των επενδύσεων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.