Περιβαλλον

Ignite Athens

Άλλη μια γιορτή έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των εκδηλώσεων για τις καινοτόμες ιδέες

Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μετά το TEDX και το GREEKS CAN άλλη μια γιορτή έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των εκδηλώσεων για τις καινοτόμες ιδέες. Πρόκειται για το IGNITE ATHENS μια παγκόσμια διοργάνωση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 120 πόλεις σε όλο τον κόσμο και που με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αθήνα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, την ερχόμενη Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Με ακροατήριο προσωπικότητες από όλο τον κόσμο οι ελληνικές καινοτόμες ιδέες παρουσιάζονται, εξελίσσονται σε επιχειρηματικές δράσεις και εκπροσωπούν την Ελλάδα στην σημαντικότερη παγκόσμια εκδήλωση καινοτομίας. Αναλυτικότερα πρόκειται για μια συνάντηση εμπνευστών καινοτόμων ιδεών με επενδυτές και φορείς της αγοράς. Σε ένα απόγευμα οι ομιλητές παρουσιάζουν μέσα σε 5 λεπτά και με 20 διαφάνειες την δική τους πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα σε επενδυτές, opinion leaders, φορείς της αγοράς και σε όλους εμάς.

Μια κριτική επιτροπή μαζί με το ακροατήριο θα επιλέξει τις 5 πιο πρωτότυπες και επιχειρηματικά βιώσιμες ιδέες και οι νικητές θα ταξιδέψουν στο San Fransisco, όπου στις 3 και 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις καινοτομίας το Lean Start Up Conference. Εκεί οι ελληνικές καινοτόμες ιδέες θα παρουσιαστούν σε ένα κοινό διεθνών επενδυτών σε μια ειδικά διαμορφωμένη για την Ελλάδα ενότητα το IGNITE GREECE. Επιπλέον οι 5 προτάσεις που θα επιλεγούν για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α, θα ανταμειφθούν και με workshop για την κατάρτιση Business Plan, ενώ η πιο βιώσιμη ιδέα θα ανταμειφθεί και με το Ignite Your Plan ένα προσωπικό σεμινάριο 3 κύκλων πάνω στη συγκεκριμένη ιδέα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Το πρώτο ελληνικό Ignite έχει ήδη δεχτεί μεγάλο αριθμό συμμετοχών και για να μην αποκλειστεί κανείς έχει προγραμματιστεί η ζωντανή μετάδοση του και σε άλλους χώρους, οι οποίοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Επίσης θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου σε περισσότερες από 50 διεθνείς ιστοσελίδες, γεγονός που δείχνει έντονο διεθνές ενδιαφέρον για την ελληνική διοργάνωση και αποτελεί για πολλούς μια αποτύπωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού μέλλοντος της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.igniteathens.gr