Περιβαλλον

Εξορύξεις ή παραδεισένιες ακτές;

Υπάρχουν επιπτώσεις στην αλιεία, στα θαλάσσια θηλαστικά και στην ποιότητα των υδάτων

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135505-309488.jpg

Πέφτοντας πάνω στο χιουμοριστικό video που ακολουθεί, σκέφτηκα ότι ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβουμε πρακτικά τι σημαίνει εξόρυξη πετρελαίου σε περίπτωση ατυχήματος και όχι μόνο.

Η οικονομική κρίση μάς έχει κάνει να νομίζουμε ότι οι εξορύξεις πετρελαίου είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο. Είναι όμως έτσι; Θα γίνει η Ελλάδα Σαουδική Αραβία ή θα καταστραφεί εντελώς;

Οι απόψεις διίστανται στο οικονομικό σκέλος. Για εκείνο όμως που δεν διαφωνεί κανείς είναι για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στο περιβάλλον. Από το στάδιο των σεισμικών ερευνών ακόμη ξεκινούν να υπάρχουν επιπτώσεις στην αλιεία, στα θαλάσσια θηλαστικά και στην ποιότητα των υδάτων. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως είναι η περίπτωση ατυχήματος. Και αυτό δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς.

Ας σκεφτούμε λοιπόν βλέποντας το video, τι ζητάμε για το μέλλον μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της
Η ναυτιλία χρειάζεται περισσότερο αέρα στα πανιά της ώστε να μειώσει τις εκπομπές της

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών στις θαλάσσιες μεταφορές φαίνεται περιορισμένος και είναι μάλλον απίθανο να επηρεάσουν αισθητά τη συμπεριφορά του κλάδου.

Aγγελική Κοσμοπούλου
Αγγελική Κοσμοπούλου, νοιάζονται οι Έλληνες για το περιβάλλον;

Η ιδρύτρια του Storymentor απαντά σε 6 ερωτήματα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το περιβάλλον, προτείνοντας λύσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στην περιβαλλοντική απαξίωση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.