Περιβαλλον

Κυκλική Οικονομία (video)

Η Ευρώπη μπορεί να κερδίσει 600 εκατομμύρια ευρώ από την κυκλική οικονομία

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
106749-211802.jpeg

Για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική αλλά και την περιβαλλοντική κρίση που είναι σε εξέλιξη πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή μας. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στα καταναλωτικά αγαθά. Αγοράζαμε ότι χρειαζόμασταν ή νομίζαμε ότι χρειαζόμασταν και αφού το χρησιμοποιούσαμε ή το βαριόμασταν το πετούσαμε. Σήμερα οικονομικά δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Στο άμεσο μέλλον όμως δεν θα την έχουμε και περιβαλλοντικά. Χρησιμοποιούμε τους φυσικούς πόρους ταχύτερα απ’ ότι μπορούν να αναπληρωθούν. Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε τα αγαθά. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία χρησιμοποιώντας λιγότερα μέσα. Έτσι θα μειώσουμε τα κόστη και θα ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Με δυο λόγια χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα με τα λιγότερα.

Στην Ευρώπη όχι μόνο το έχουν αντιληφθεί αλλά έχουν δει στη κυκλική οικονομία και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Άλλωστε με τις οικονομικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρώπη μπορεί να κερδίσει 600 εκατομμύρια ευρώ από την κυκλική οικονομία.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε παραδείγματα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που έχουν κάνει πράξη την κυκλική οικονομία αλλά και την ανταπόκριση των ευρωπαίων πολιτών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία
Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία

«Σκέψου συνολικά, δράσε τοπικά» είναι το σύνθημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ο οικολογικός δογματισμός δεν βλέπει παρά «συνολικά ιδεολογήματα» και «τοπικά κινήματα κατά των επενδύσεων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.